PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Žižović i Ćorić: Crveni karton je odlučio utakmicu

Široki Brijeg je rutinski slavio protiv Radnika, a u tome im je pomogao crveni karton koji je dobio Simonović u ranoj fazi utakmice.
Denis Ćorić

Široki Brijeg je rutinski riješio utakmicu protiv Radnika, a u tome im je sigurno puno pomogao rani gol ali i rani crveni karton za igrača gostiju Miloša Simonovića. Utakmicu je prvo komentarisao trener gostiju Mladen Žižović.

“Sigurno da je jedan od detalja koji je odlučio utakmicu crveni karton. Mi smo i kod 1:0 i kod 2:0 imali solidne prilike i dobro smo igrali, međutim na kraju smo kažnjeni sa još jednim golom. Smatram da smo izgubili zbog naših individualnih grešaka, pogotovo u otvaranju susreta. Prošlu utakmicu smo dobili 3:0, danas smo izgubili 3:0, takav je fudbal i mi se okrećemo narednom susretu”, rekao je trener Radnika.

Žižović je komentarisao nervozu i sukob igrača koji se desio sredinom drugog poluvremena. “Malo je tu varnica bilo, mislim da je Đurić zaslužio poštovanje, ne samo na stadionu Pecara nego čitave lige.”

U narednom periodu pred Radnikom je serija teških utakmica, na šta je Žižović rekao: “Svaki raspored je isti, moramo igrati sa svima. Nema lakih utakmica, liga je skoro izjednačena, osim Sarajeva i Zrinjskog koji su u ovom momentu malo kvalitetniji od ostatka lige.”

I trener domaćih Denis Ćorić prokomentarisao je utakmicu: “Čestitke igračima na svih 90 minuta, nije bilo lako poslije dva kola jer smo imali samo jedan bod i bili smo pod imperativom pobjede. Radnik je jaka i čvrsta ekipa, ali mi smo odigrali jednu stvarno dobru utakmicu. Također, taj gol i poslije toga crveni karton su nam malo otvorili vrata, i kad smo postigli drugi gol utakmica je otišla u drugom smjeru.”

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P