PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Naši predstavnici u Europa ligi saznali protivnike

Predstavnici BiH u Europa ligi saznali su svoje protivnike u prvom pretkolu Europa lige.

Nakon što je prvak BiH Sarajevo za protivnika u prvom pretkolu Lige prvaka dobio slavni Celtic, u Nyonu su izvučeni i parovi prvog pretkola Europa lige. Učešće u Europa ligi su izborili Zrinjski, Široki Brijeg i Radnik.

Viceprvak Zrinjski je imao status nosioca u prvom pretkolu, a za protivnika su dobili makedonsku ekipu Akademija Pandev. U pitanju je ekipa osnovana 2010. godine, a iz imena se može zaključiti da iza nje stoji slavni makedonski internacionalac Goran Pandev. Zrinjski će u prvom susretu koji se igra 11. jula gostovati u Makedoniji.

Trećeplasirana ekipa našeg prvenstva, Široki Brijeg, igraće protiv Kairat Almatyja iz Kazahstana. Obzirom na udaljenost i put koji će morati prevaliti, sigurno je da u Širokom i nisu najzadovoljniji žrijebom. Naš tim će biti domaćin u prvom susretu.

Bijeljinski Radnik će drugi put, nakon sezone 2016/2017, igrati u Europa ligi. Prvi put su za protivnika imali Beroe iz Bugarske, a sada će snage odmjeriti sa Spartakom iz Trnave. Spartak je već četiri puta gostovao u našoj zemlji, a najsvježije je gostovanje Zrinjskom u pretkolu Lige prvaka prošle sezone. Radnik će biti domaćin u prvom susretu.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P