PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

NAJAVA: FK Sarajevo – FK Borac Banja Luka

Jedan od derbija sedmog kola PLBiH će odigrati stari rivali, Sarajevo i Borac.

UVODNE INFORMACIJE

Nakon reprezentativne pauze, na male ekrane vraćaju se utakmice omiljene nam m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sedmo kolo pomenutog takmičenja otvorit će derbi između Sarajeva i banjalučkog Borca na stadionu “Asim Ferhatović Hase”. Prema većini kladionica, tim Vinka Marinovića je favorit u sutrašnjem meču, ali poznato je da su ovakve derbi utakmice dosta neizvjesne. Meč možete pogledati na Areni Sport 1 BiH.

FORMA EKIPA

Sarajevo u ovaj meč ulazi sa zaista dobrom formom. U prethodnih pet ligaških mečeva, izabranici Vinka Marinovića su ostvarili 3 pobjede (Radnik, Tuzla City i Krupa) i 2 remija (Velež i Mladost DK). Pored ligaških mečeva, bordo tim je imao i dva evropska susreta, u kojima je pobijedio Connah’s Quay Nomads rezultatom 0-2 i meč protiv Dynama iz Bresta u kome je poražen rezultatom 2-1.

Kada je u pitanju banjalučki Borac, oni u ovaj meč ulaze sa solidnom formom. U prethodnih pet ligaških mečeva, ekipa Vlade Jagodića je ostvarila tri pobjede (Krupa, Zrinjski i Sloboda) i upisala dva poraza (Željezničar i Široki Brijeg). Također, i Borac je imao svoj “izlet” u Evropu. Banjalučki tim je na svom terenu savladao crnogorskog predstavnika, ekipu Sutjeske, rezultatom 1-0 te ih u drugom kolu pretkola za plasman u Europa ligu čeka portugalski predstavnik, Rio Ave.

POD LUPOM

Najefikasniji igrač Sarajeva u dosadašnjem dijelu sezone je centralni napadač sarajevske ekipe, Mersudin Ahmetović. On je u odigranih pet utakmica za Bordo ekipu postigao 2 pogotka.

Što se tiče banjalučke ekipe, najbolji strijelac je jedan od najiskusnijih igrača u ekipi, Stojan Vranješ. On je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 4 gola.

MEĐUSOBNI DUELI

U posljednjih 10 međusobnih susreta između ove dvije ekipe u svim takmičenjima, uspješniji je bio sarajevski klub. FK Sarajevo je u odigranih 10 utakmica slavio čak 7 puta. Mečevi su 2 puta završeni neriješenim ishodom, dok je banjalučki tim slavio samo jednom.

IZOSTANCI KOD EKIPA

Kada je u pitanju Sarajevo, Vinko Marinović sutra zvanično neće moći računati na najnoviju akviziciju, Joachima Adukora, koji još nije registrovan te na Halida Šabanovića, koji je od ranije teže povrijeđen. Također, za sutrašnji meč su upitni i prvi golman sarajevske ekipe, Vladan Kovačević, kao i Besim Šerbečić. Kovačević je u meču kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo (Moldavija-BiH 1-1) pretrpio povredu te je zamijenjen na poluvremenu, dok se Šerbečić povrijedio na treningu pred meč s Connah’s Quayom.

Što se tiče banjalučkog Borca, Vlado Jagodić neće moći računati na nedovoljno oporavljenog desnog beka, Sinišu Dujakovića, kao i na Nemanju Janičića, koji je suspendovan do daljnjeg. Svi ostali igrači su dostupni iskusnom stručnjaku.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P