PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Rutinsko slavlje Zrinjskog u Krupi na Vrbasu

Ekipa Zrinjskog upisala je lagan trijumf na gostovanju Krupi rezultatom 3:0 u devetom kolu Premijer lige.

Foto: FK Krupa

Zrinjski je lagano slavio u Krupi na Vrbasu rezultatom 0:3, a stekao se dojam da se nisu previše umorili, što je svakako najvažnije za ekipu nakon teškog gostovanja u Europa ligi.

Prvu šansu na utakmici imala je Krupa, u osmoj minuti utakmice. Napadač domaćih Stefan Nikolić imao je mnogo prostora, šutirao je sa distance ali lopta je pogodila prečku sa vanjske strane. I bilo je to otprilike sve od Krupe u prvom poluvremenu.

U 14. minuti Zrinjski dolazi u vodstvo. Nakon jednog centaršuta sa desne strane, odbrana Krupe je izbacila loptu, ali je na nju natrčao Damir Zlomislić i sa dvadesetak metara silovitim udarcem pogodio za 0:1.

Samo četiri minute kasnije novi gol u mreži domaćih, a ovaj put strijelac je Nemanja Bilbija. Krilni napadač Plemića Ognjen Todorović odličnim driblinzima se riješio nekoliko igrača na lijevoj strani, oštro je centrirao a Bilbija je proslijedio loptu iza leđa Vasilija Kolaka.

Važan detalj dogodio se u 25. minuti utakmice. Strijelac prvog gola za Zrinjski Damir Zlomislić u jednom duelu udario je Nikolića u lice, a sudija Haris Kaljanac nije dosudio prekršaj. To je razljutilo napadača Krupe koji je burno reagovao, a Kaljanac mu je pokazao direktan crveni karton. Do kraja prvog dijela više nije bilo uzbuđenja. 

Nastavak utakmice nije donio previše uzbuđenja, jer je Zrinjski kontrolisao igru i nije srljao. Priliku u nastavku dobio je Ivan Enin, koji je imao odličnu priliku u 64. minuti za povećanje vodstva, ali njegov udarac sa desetak metara nije završio u mreži.

Četiri minute kasnije definitivno je sve bilo riješeno. Centaršut Tičinovića preletio je Trebotića ali je stigao do Filipovića, koji ubacuje loptu na peterac gdje je bio Dinko Trebotić koji je posprema u praznu mrežu.

U 78. minuti ponovo je sjajnu priliku imao Enin, ali je sa pet metara pogodio golmana Kolaka. Samo minutu kasnije na drugoj strani najbolju priliku za Krupu imao je rezervista Golubović, koji se sjajno oslobodio čuvara i šutirao u kontra ugao, ali je lopta otišla pored gola.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je tako Zrinjski nakon eliminacije iz Europa lige upisao treću vezanu pobjedu u Premijer ligi BiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P