PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jubileji u šestom kolu PLBiH: Velibor Đurić postigao prvi hat-trick u karijeri

Kao što ste već navikli, poslije odigranog kola donosimo vam male i velike jubileje koji su obilježili vikend iza nas.

Kao što ste već navikli, i poslije ovog kola donosimo vam male i velike jubileje koji su obilježili vikend iza nas. Prvi hat-trick na premijerligaškim terenima ove sezone vidjeli smo u Bijeljini, na utakmici između Radnika i Mladosti, a on je djelo najstarijeg igrača u ligi, Velibora Đurića. Đurić je do sada u karijeri odigrao 321 utakmicu u PLBiH, a ovo mu je bio prvi hat-trick u karijeri.

Štoper Mladosti Šerif Hasić neće po dobrom pamtiti svoju 110. utakmicu u ligi, obzirom na to da je dobio crveni karton u 35. minuti utakmice. Njegov saigrač Amer Hiroš odigrao je pedesetu utakmicu u najvišem rangu bh. fudbala.

Velež je na stadionu Asim Ferhatović Hase doživio 160. poraz u PLBiH. Golman Veleža Adnan Bobić je sedamdeseti put stajao na golu neke ekipe u Premijer ligi BiH, dok je napadač Sarajeva Haris Handžić odigrao devedesetu utakmicu u domaćem prvenstvu u dresu Sarajeva. U drugom derbiju, na Pecari, kapiten Željezničara Sulejman Krpić je svoju 130. utakmicu u ligi krunisao golom.

Još jedan derbi u šestom kolu odigran je u Mostaru, gdje su se sastali Zrinjski i Borac, a domaćini su upisali svoju 280. pobjedu u PLBiH. Kapiten gostiju Stojan Vranješ odigrao je 90. utakmicu u PLBiH, dok su dva igrača Zrinjskog, Miljan Govedarica i Slobodan Jakovljević, odigrali 80. utakmicu u PLBiH, s tim što je ovo za Jakovljevića bila 80. utakmica u ligi u dresu Zrinjskog (ukupno odigrao 103 utakmice).

Sloboda je protiv Zvijezde 09 upisala 190. pobjedu u zajedničkoj Premijer ligi BiH, a zanimljivo je da imaju isto toliko poraza. Veznjak Slobode Omar Pršeš odigrao je 60. ligašku utakmicu u crveno-crnom dresu, odnosno 70. ukupno, dok je lijevi bek Zvijezde 09 Vukašin Benović 150. put istrčao na zelene terene u PLBiH.

Na meču u Zenici između Čelika i Tuzla Cityja tri igrača domaćih su imali mali jubilej. Napadač Haris Dilaver odigrao je 180. utakmicu u ligi, Marko Perišić 140. utakmicu, dok je kapiten Zeničana Anel Dedić upisao 130. nastup u PLBiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P