PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Trener Leotara ohrabren bodom sa Grbavice: Iskustvo i kvalitet na našoj strani

Leotar želi dobar rezultat na još jednom gostovanju

foto: sport1.ba

Fudbaleri Leotara dobro su otvorili Premijer ligu BiH i osvojili su bod na teškom gostovanju na Grbavici protiv Željezničara. U drugom kolu, Leotar gostuje Slogi iz Doboja u Modriči, a trener trebinjskog tima Marko Vidojević optimističan je pred ovaj meč.

“Bit će ovo drugo vezano gostovanje, nakon Grbavice na kojoj smo dosta korektno odigrali i osvojili bod. Sada nas čeka novajlija u ligi, koji me iznenadio dobrom igrom i osvajanjem boda protiv Borca u prvom kolu. Naša mala prednost je da domaće utakmice igraju u drugom gradu i nisu naviknuti na atmosferu. Ipak, ne vežemo se puno za to. Trenirali smo dosta dobro i želimo ponoviti pristup iz utakmice protiv Željezničara. Individualno možemo biti još bolji, od igrača sam tražio da još više doprinesu, da pokažu i više samopouzdanja i više Želje. Nikako ne želim da generalizujem, ali mislim da su prije svega iskustvo, a potom i kvalitet, na našoj strani”, kazao je trener Leotara Marko Vidojević.

U dobar rezultat vjeruje i napadač Leotara Miloš Aćimović.

“Pokazala je Sloga da nije slučajno u Premijer ligi BiH drugim poluvremenom protiv Borca. Ipak, ako mi pokažemo svoje pravo lice, ono što Sloga može pružiti manje je bitno. Ako zadržimo pristup iz prvog kola i još korigujemo neke stvari, siguran sam da možemo do sva tri boda. Ipak, trebamo biti oprezni i sačekati pravu šansu”, istakao je Aćimović.

Meč između Sloge i Leotara igra se večeras sa početkom u 19 sati. Sudit će ga Admir Musić iz Sarajeva.

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P