PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Najava 17. kola PLBIH: Mladen Žižović debituje na klupi Zrinjskog protiv svog bivšeg tima

Četiri utakmice biće u direktnom televizijskom prijenosu, a na utakmicama u Banja Luci, Mostaru i Sarajevu delegirani su i dodatni suci iza gola.

Ovog vikenda nastavlja se Premijer liga BiH utakmicama 17. kola, prvog od ukupno tri koliko je preostalo do kraja prve polusezone. Čak pet utakmica igra se u subotu, od čega četiri u dnevnom terminu od 13 sati, dok je u nedjelju na rasporedu jedino meč na Grbavici između Željezničara i Čelika. Četiri utakmice biće u direktnom televizijskom prijenosu, a na utakmicama u Banja Luci, Mostaru i Sarajevu delegirani su i dodatni suci iza gola.

FK MladostFK Radnik

Mladost igra drugu uzastopnu utakmicu na domaćem terenu. Prije reprezentatvne pauze remizirali su sa Borcem 1:1 i ipak u dobrom raspoloženju otišli na mini odmor. Bod na toj utakmici još je veći ako se zna da je osvojen bez nekih od najiskusnijih i najboljih igrača u ovoj sezoni, Isakovića, Hasića, Hiroša i Atajića. Pomenuta četvorka nije bila povrijeđena, iako je trener Rahimić prije utakmice na taj način pokušao opravdati njihov izostanak u početnih 11. Očigledno je da postoji određeni problem u svlačionici, a pomalo nevjerovatno zvuči podatak da jedan od najbitnijih igrača u ekipi uopšte ne komunicira sa Rahimićem. Upravo te stvari su čini se trenutno najveći problem Mladosti, i to taman kada je ekipa uhvatila određeni kontinuitet dobrih igara na domaćem terenu. Na posljednje tri domaće utakmice osvojili su 5 bodova. Remizirali su sa Veležom (2:2), zatim su bili bolji od Zvijezde 09 (1:0), uz već pomenuti remi sa Borcem. Može se konstatovati da su u posljedne vrijeme konsolidovali odbranu, s obzirom na to da su na posljednje tri prvenstvene utakmice primili dva pogotka, Upravo je odbrana, odnosno njen izgled, najveći upitnik uoči utakmice protiv Radnika. Suspendovani su Hreljić, Horić i Bajić, tri od četiri igrača koja su počela utakmicu u zadnjoj liniji protiv Borca. Rahimić čini se nema mnogo izbora i jedino što izgleda logično u takvoj situaciji jeste povratak u ekipu iskusnog stoperskog para Isaković-Hasić. Vjerovatno da je to jedan od ključnih faktora koji bi mogao odrediti smjer ove utakmice, a hoće li se pomenuti dvojac naći u ekipi vjerovatno znaju samo Ibro Rahimić i vlasnik tima, Mensur Mušija.

Radnik u Doboju kod Kaknja počinje svoj život bez Mladena Žižovića. Iako ekipa stoji dobro na tabeli, Žižović je dobio ponudu koju nije mogao dobiti i prijateljski se rastao sa klubom u kojem je napravio trenersko ime. Vjerovatno je ostao žal što se od klupe Radnika nije oprostio pobjedom protiv Sarajeva, ali i osvojen bod protiv aktuelnog šampiona nikako ne može biti loš. Radnik je u jednom momentu imao niz od 4 pobjede u prvenstvu koji ih je doveo skoro na sami vrh tabele, ali na posljednje tri utakmice osvojili su dva boda. Osim remija protiv Sarajeva, odigrali su neriješeno kod kuće sa Širokim Brijegom (0:0), dok su poraženi na gostovanju kod Borca (2:0). Dakle, na posljednje tri utakmice postili su jedan pogodak. Skliznuli su na 6. poziciju na tabeli, ali razlike su izuzetno male i trećeplasirani Borac bježi im svega dva boda. Trenutno su treća najbolja ekipa u ligi ako se gleda učinak na gostujućim terenima, a pri tom su i jedini tim uz Željezničar i Tuzla City koji je ove sezone na gostovanjima postigao dvocifren broj golova. Prije pomenutog poraza od Borca vezali su dvije pobjede na gostovanjima, protiv Zvijezde 09 (1:4) i Tuzla Cityja (1:3). Iako nema Žižovića cilj je i dalje isti, pokušati završiti u TOP 4 i ostvariti plasman u Evropu drugu godinu u nizu, a u tom pohodu sa klupe će ih predvoditi iskusni premijerligaški trener, Slobodan Starčević. Starčević protiv Mladosti ne može računati na suspendovanog Poparu, ali Radnik na toj poziciji u sredini terena ima nekoliko kvalitetnih igrača i samo je pitanje da li će priliku za igru dobiti Mekić, Plavšić, Hasanović ili eventualno Sušić.

Subota, 13:00 

Suspenzije: Kenan Hreljić, Kenan Horić, Branko Bajić (Mladost)   Nikola Popara (Radnik) 

Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo)  Asistenti: Senad Ibrišimbegović (Travnik), Davor Beljo (Mostar)

 

FK VeležFK Sarajevo

Ljubitelji fudbala u Mostaru će ovog vikenda imati priliku gledati derbi Bosne i Hercegovine. U ovoj polusezoni imali smo tri reprezentativne pauze, a žrijeb je htio da ekipa Veleža poslije svake pauze igra derbi na domaćem terenu. Bile su to utakmice protiv Željezničara (2:2) i Zrinjskog (1:0), a sada im u goste dolazi Sarajevo. Ako Velež bude u stanju ponoviti igru sa pomenutih utakmica protiv Željezničara i Zrinjskog, onda se može nadati i trijumfu protiv Sarajeva koje igra veoma slabo na gostovanjima u posljednje vrijeme. Velež je u prošlom kolu poražen u Širokom Brijegu rezultatom 1:0 i time je prekinuta njhova serija neporaženosti koja je trajala četiri utakmice. Stvorili su dovoljno prilika da izbjegnu poraz na toj utakmici ali domaći golman Zlomislić fantastično je branio i sačuvao svoju mrežu. Na reprezentativnoj pauzi su produžili ugovor sa desnim bekom iz Argentine, Dariom Ferreyrom, a krenuli su i infrastrukturni radovi. Stadion Rođeni uskoro će dobiti reflektorsku rasvjetu, dok je započeta i rekonstrukcija tribine iza gola na kojoj se inače nalaze najvatreniji navijači Veleža. Odigrana je i prijateljska utakmica protiv niželigaša Bjelopoljca na kojoj je Feđa Dudić priliku za igru dao igračima koji su ove sezone imali manju minutaži, završilo je 5:0 za Velež. Ove sezone kod kuće imaju omjer 3-2-3 uz napomenu da nisu poraženi na posljednja četiri domaća meča. Nemaju suspendovanih igrača, a utakmicu će zbog povrede najvjerovatnije propustiti Dino Hasanović. Velež u preostala dva kola u ovoj polusezni ide na gostovanja što znači da je utakmica protiv Sarajeva njihova posljednja na stadionu Rođeni u ovoj godini. 

Sarajevo je prije pauze remiziralo u Bijeljini sa Radnikom (1:1) i tako još jednom razočaralo svoje navijače na gostujućim utakmicama u ovoj sezoni. Radnik je bio bolja i konkretnija ekipa u tom meču i jedino dobro sa te utakmice za Sarajevo jeste jedan osvojeni bod i produžetak serije neporaženosti koja sada traje sedam utakmica. Najbolja gostujuća utakmica Sarajeva u ovoj sezoni u suštini je bila ona iz 2. kola protiv Čelika kada su odigrali 0:0 ali su propustili mnoštvo dobrih šansi. Ove sezone na gostovanjima imaju omjer 1-5-2 uz negativnu gol razliku 8:9. Jedina pobjeda na strani bila je ona protiv ekipe Mladosti rezultatom 0:3. Najviše su puta odigrali neriješeno na gostovanjima od svih ekipa u ligi, a tako su završena i njihova posljednja tri gostujuća meča, protiv Zrinjskog (0:0), Slobode (1:1) i Radnika (1:1). Navijači Sarajeva u suštini ne mogu žaliti za izgubljena dva boda na bilo kojoj od tih utakmica jer realno Sarajevo nije zaslužilo osvojiti više od jednog. Činjenica je da je većina igrača u lošoj formi, a očekivano je da oni koji su duže izbivali zbog povreda nisu na željenom nivou. Husref Musemić niti na jednoj utakmici nije mogao izvesti najjači sastav a tako će biti i protiv Veleža. Zbog kartona neće biti Lazića i Hebibovića dok je još nekoliko igrača pod prijetnjom suspenzije uoči idućeg kola kada kod kuće čekaju Željezničar. Ove sezone su savladali Velež na Koševu rezultatom 2:1 i to nakon preokreta, na utakmici na kojoj ne bi bilo nezasluženo da su gosti odnijeli jedan bod.   

Subota, 13:00, Moja TV

Suspenzije: Darko Lazić, Anel Hebibović (Sarajevo)

Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka)  Asistenti: Damir Lazić (Brčko), Radislav Kačavenda (Gradiška)

Dodatne sudije: Goran Paradžik (Ljubuški), Antoni Bandić (Grude)

 

FK Tuzla City – NK Čelik

Tuzla City je doživio pravu katastrofu u prošlom kolu kada su poraženi od Zrinjskog u Mostaru rezultatom 4:0. Bio je to njihov treći poraz na posljednje četiri utakmice i jasno je da je ekipa u krizi, kako rezultatskoj tako i igračkoj. Pad se desio promjenom na trenerskoj klupi i može se konstatovati da je ta promjena direktno uticala na predstave koje ekipa pokazuje u posljednje vrijeme. Nema to mnogo veze sa tim da li je Elvir Baljić dobar trener ili ne. Koliko dolazak novog trenera može biti pozitivan šok kada ekipa bilježi loše rezultate, isto toliko atmosferu može poremetiti promjena trenera kada ekipi ide i više nego dobro. Zašto mijenjati ako imate igru i rezultat? Novi trener znači nove metode treninga, drugačiji pristup analizama utakmica, novo dokazivanje itd. Igrači Tuzla Cityja očigledno nisu prihvatili promjenu onako kako su čelnici kluba zamišljali. Ekipa je na posljednje četiri utakmice postigla tek jedan pogodak ali i dalje drže pristojnu 4. poziciju na tabeli sa 5 bodova manje od vodećeg dvojca. Ove sezone na Tušnju imaju omjer 5-2-1 uz gol razliku 12:8. Jedini poraz doživjeli su od Radnika rezultatom 0:3. Na reprezentativnoj pauzi odigrali su jednu prijateljsku utakmicu, u Osijeku protiv NK Osijek i bukvalno su nastradali, izgubili su 8:2. Protiv Čelika će tražiti pobjedu koja bi ih ostavila u vrhu tabele, ali neće biti nimalo lagano ako se zna da Baljć ima mnoštvo problema sa sastavljanjem tima. Zbog povreda će nedostajati Ubiparip, Husejinović, Terzić, Zlatković, Zitouni i Fejzić. U tim se vraća kapiten Efendić nakon što je odradio suspenziju zbog kartona.

Čelik je uoči reprezentativne pauze savladao Zvijezdu 09 rezultatom 2:1 pa se na taj način bar malo popravila atmosfera u i oko kluba. Junak je bio fudbaler iz Paragvaja, Carlos Fabian Leon Filipetto, koji je postigao dva pogotka. U međuvremenu su ekipi oduzeta tri boda zbog poznatih dešavanja oko finansijskih dugovanja i činjenice da zbog toga nisu odigrali utakmicu protiv Željezničara. Disciplinska komisija je postupila po pravilima i očekivano kaznila zenički klub. Pobjeda protiv Zvijezde 09 pokazala se samim tim još i vrijednija, jer da se to nije desilo Čelik bi možda već sad bio u opasnoj zoni, a ovako trenutno imaju 3 boda više od Mladosti koja je pretposljednja na tabeli. Na pauzi su trebali otići u Međugorje na mini pripreme ali se na kraju odustalo od tog nauma pa su ostali u Zenici gdje su trenirali bez da su odigrali neku prijateljsku utakmicu iako je načelno to bio plan trenera Božičića.  Čelik će na Tušnju pokušati prekinuti užasnu seriju koju imaju na gostujućim terenima od čak 5 vezanih poraza, koji su doduše bili sve redom od timova iz vrha tabele. Izgubili su od Borca, Zrinjskog, Radnika, Sarajeva i Željezničara uz gol razliku 2:13 na tim mečevima. Suspendovanih igrača za utakmicu protiv Tuzla Cityja nemaju, ali zato na klupi neće moći sjediti trener Slaviša Božičić koji je u prošlom kolu protiv Zvijezde 09 dobio crveni karton. Stoper Vrhovac neće nastupiti zbog zamora nakon napornog puta sa mladom reprezentacijom u Vels, a Nermin Jamak ima lakšu povredu i vjerovatno će i on propustiti meč u Tuzli. Zanimljivo je da su se ove ekipe do sada u PLBIH sastale četiri puta, i sve četiri utakmice završile su neriješeno.

Subota, 13:00, Arena Sport

Suspenzije: Slaviša Božičić (Čelik)

Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo)  Asistenti: Amer Macić (Mostar), Marko Perić (Mostar)

 

FK Zvijezda 09FK Sloboda

Zvijezda je na posljednjoj domaćoj utakmici, protiv Zrinjskog, uspjela ostvariti prvu pobjedu u sezoni ali u prošlom kolu nisu uspjeli izbjeći poraz u Zenici od Čelika iako su rano poveli golom Ognjena Đelmića. Ako je nešto pozitivno u tom porazu u Zenici onda je to činjenica da je Zvijezda postigla svoj prvi pogodak u ovoj sezoni na gostovanjima. Ekipa stoji mnogo bolje na terenu od dolaska Adnana Zildžovića, šasnu su dobili iskusniji igrači i vidljivo je da ekipa bolje izgleda i taktički ali i mentalno, s obzirom na to da su u jednom periodu bili potonuli i predali se već nakon prve trećine prvenstva. Sada im u goste dolazi ekipa koja je u velikoj rezultatskoj krizi i ovo je dobra prilika za Zvijezdu da ostvari drugu uzastopnu pobjedu kod kuće. Ove sezone u Ugljeviku imaju omjer 1-3-4 uz gol razliku 8:16. Osim pobjede protiv Zrinjskog, remizirali su protiv Mladosti, Čelika i Širokog Brijega. Ognjen Đelmić je vjerovatno fudbaler koji je u najboljoj formi u timu Zvijezde 09 u posljednje vrijeme, ali on zbog tri akumulativna žuta kartona neće biti na raspolaganju Zildžoviću za ovu izuzetno bitnu utakmicu. Eventualno pobjedom domaćin bi se primakao Slobodi na 6 bodova i na taj načon uhvatio priključak za ostalim ekipama koje su ispred njih što bi bila zasta velika stvar za ekipu koja je prvu pobjedu u sezoni ostvarila u 15. kolu. Ova dva tima do sada su u PLBIH odigrali jedan međusobni meč u Ugljeviku koji je završio 1:1.

Sloboda je apsolutno deklasirana od strane Željezničara u prošlom kolu rezultatom 0:4 i time je produbljena njihova rezultatska kriza. Trenutno su u nizu od osam utakmica bez pobjede u PLBIH, a zadnji trijumf su ostvarili 14. septembra kada su u okviru 8. kola kod kuće pobijedili Borac sa 3:1.Od tada su osvojili tek 3 boda odigravši neriješeno sa Čelikom, Sarajevom i Veležom. Deseti su na tabeli, ali sa samo dva boda više od Mladosti što znači da je moguće da već u ovom kolu izgube još jednu poziciju i nađu se na mjestu koje vodi u niži rang. Sa 28 primljenih golova, trenutno su druga najgora odbrana u ligi, odmah poslije Zvijezde 09 sa kojom se i sastaju predstojećeg vikenda. Slobodu do kraja polusezone očekuje gradski derbi sa Tuzla Cityjem i gostovanje kod Borca pa je jasno da bi za njih bilo od velike važnosti da se iz Ugljevika vrate bar sa jednim bodom. Ove sezone očajno igraju na gostovanjima, i uz Zvijezdu 09 jedina su ekipa u ligi bez trijumfa u gostima. Imaju omjer 0-3-5 uz gol razliku 7:16. Po bod su osvojili protiv Željezničara, Čelika i Veleža. Meč protiv Čelika (0:0) je jedini na kojem nisu primili gol na gostovanjima u ovoj sezoni. Na pauzi su odigrali utakmicu protiv Bosne iz Kalesije na kojoj su igrali isključivo igrači koji nisu imali mnogo prilike za igru u PLBIH, kao i nekoliko juniora. Igrači su na pauzi dobili plate, a znamo koliki je to bio problem kroz cijelu sezonu, stoga je atmosfera i raspoloženje uoč gostovanja u Ugljeviku još bolje.Trener Bošnjaković zbog povreda ne može računati na povrijeđene Buljića i Halilovića, dok je upitan nastup Tonyja Livančića.

Subota, 13:00

Suspenzije: Ognjen Đelmić (Zvijezda 09)

Sudija: Danijel Bojo (Kiseljak)  Asistenti: Enes Đozić (Sarajevo) , Aleksandar Smiljanić (Laktaši)

 

FK BoracHŠK Zrinjski

Svakoj seriji nekada dođe kraj pa tako je došao i kraj pobjedničke serije Borca koja je trajala 5 utakmica. U tom nizu savladali su Velež, Željezničar, Zvijezdu 09, Tuzla City i Radnik, da bi u prošlom kolu remizirali protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja odigravši 1:1. Ruku na srce, bila je to jedna od njihovih slabijih utakmica u ovoj sezoni i nisu ni zaslužili više od boda. Očigledno Mladost zna kako protiv Borca, s obzirom na to da je ranije u sezoni na utakmici u Banja Luci završilo 0:0. Borac se nalazi na sjajnoj 3. poziciji na tabeli i tu žele i ostati do kraja polusezone kako bi se što bolje pripremili za drugi dio prvenstva i ispunili osnovni cilj, a to je izlazak u Evropu. Borac ima najiskusniju ekipu u ligi koju je očigledno dobro uštimao jedan od najmlađih trenera u ligi, Branislav Krunić. Nagrada za dobre rezultate stigla je na reprezentativnoj pauzi pa je Krunić potpisao produženje ugovora i za narednu sezonu. Uprava Borca, bar za sada, radi stvari koje njihovi prethodnici nisu radili ni izbliza dobro i čini se da je Borac zaista na putu da se vrati u sami vrh bh. fudbala. Oni su jedna od tri ekipe koja ove sezone nema poraz na domaćem terenu. U Banja Luci su na omjeru 6-2-0 uz sjajnu gol razliku 15:3. Remizirali su protiv Mladosti i Širokog Brijega. Trenutno imaju niz od 4 uzastopne pobjede kod kuće. Nemaju problema sa kartonima i povredama pa se očekuje identičan sastav kao u posljednjih nekoliko utakmica.

Zrinjski je u prvoj utakmici bez Harija Vukasa ostvario pobjedu protiv Tuzla Cityja rezultatom 4:0 i bila je to generalno jedna od boljih utakmica Zrinjskog u ovoj sezoni u svim aspektima. Po govoru tijela igrača Zrinjskog vidjelo se koliko im je taj meč bio bitan i sudeći po tom meču za Zrinjski dolaze bolji dani u nastavku sezone. Njihov najveći problem u ovoj sezoni u suštini jesu utakmice na gostovanjima. U gostima imaju omjer 2-1-5 uz gol razliku 5:6. Dakle, samo 5 golova na 8 utakmica čini ih drugom najneefikasnijom ekipom na gostovanima u čitavoj ligi, samo je Zvijezda 09 postigla manje. Za njih je još šokantniji podatak su tih 5 golova postigli isključivo na dvije utakmice (Mladost i Sloboda), dakle na 6 od 8 gostujućih utakmica uopšte nisu postigli pogodak što je preskromno za ekipu koja ima roster i ambicije poput Zrinjskog. Protiv Tuzla Citya ekipu je sa klupe predvodio Nenad Gagro koji će u nastavku sezone biti prvi asistent novom treneru, Mladenu Žižoviću. Žižović se tako vraća u Mostar gdje je proveo neke od najboljih dana u svojoj igračkoj karijeri. Žižović je prije tri sedmice sa Radnikom gostovao u Banja Luci i nije se dobro proveo, ali mu ta utakmica sigurno može biti dobra vodilja uoči njegovog debija na klupi Zrinjskog. Zanimljivo je da Zrinjski čak 10 godina čeka na pobjedu u Banja Luci, uz napomenu da Borac u nekoliko sezona nije igrao u najvišem rangu. Reprezentativnu pauzu su iskoristili za mini pripreme u Međugorju gdje su odigrali prijateljsku utakmicu protiv Šibenika koja je završila 2:2. Meč protiv Borca će zbog povrede propustiti Rugašević i Bencun dok je još nekoliko igrača upitno.

Subota, 16:00, BHT1

Sudija: Admir Šehović (Sarajevo),  Asistenti: Goran Dujak (Odžak), Dženan Milić (Sarajevo) 

Dodatne sudije: Admir Musić (Sarajevo), Ermin Sivac (Zenica) 

 

FK ŽeljezničarNK Široki Brijeg

Željezničar je na reprezentativnu pauzu otišao kao lider na tabeli i naravno da je u takvoj atmosferi automatski bilo lakše raditi i trenirati prethodnih 14 dana. Protiv Slobode su odigrali odličnu utakmicu i preknuli neugodan niz na gostovanjima. Semir Štilić je pokazao zašto su se navijači Željezničara toliko radovali njegovom dolasku i čini se da on u nastavku sezone može samo bolje. Štilić će protiv Širokog Brijega morati izbjeći žuti karton po svaku cijenu, u suprotnom neće igrati sarajevski derbi. Željezničar ima pet vezanih pobjeda na domaćem terenu ali je Amar Osim u najavi ovog susreta konstatovao da zadnja utakmica na Grbavici nije bila dobra iako je njegov tim slavio protiv Mladosti (2:1). Kod kuće su na omjeru 6-2-0. Ukupno su najefikasnija ekipa u ligi sa 35 postignutih golova i najefikasnija ekipa na domaćem terenu sa 20 postignutih golova. Zanmiljivo je da Željezničar protiv Širokog Brijega nije ostvario domaću prvenstvenu pobjedu na posljednje 4 utakmice što može biti dodatni motiv igračima da naprave što kvalitetniji uvod uoči gostovanja protiv Sarajeva. Reprezentativnu pauzu su iskoristili za prijateljsku utakmicu protiv Krupe na Grbavici, a bilo je 3:3. Zbog suspenzije neće biti stopera Enesa Sipovića dok je Ermin Zec odranije povrijeđen i za njega je ova polusezona najvjerovatnije završena. Ove dvije ekipe su ove sezone na Pecari odigrale jednu odličnu utakmicu koja je na kraju završila 3:3.

Široki nastavlja sa oscilacijama u ovoj sezoni i jednostavno ne može da poveže dvije kvalitetne utakmice. U posljednje vrijeme uglavnom mnogo bolje igraju kod kuće, a u prošlom kolu savladali su Velež sa minimalnih 1:0 na utakmici na kojoj je junak bio golman domaćih Martin Zlomislić,  koji je imao nekoliko zaista sjajnih odbrana. Bila je to treća vezana pobjeda Širokog Brijega na domaćem terenu kojom su skočili  na 7. poziciju na tabeli pretekavši upravo Velež. Na pauzi je došlo do određenih promjena u strukturi kluba s obzirom na to da je imenovan novi Upravni i Nadzorni odbor, a šta će to značiti za klub vjerovatno ćemo saznati u zimskoj pauzi na osnovu prelaznog roka uoči drugog dijela sezone. Ekipa je na pauzi odigrala prijateljsku utakmicu protiv NK Grude i ostvarila pobjedu 4:1. Dva pogotka postigao je makedonski napadač Viktor Angelov koji ne dobija mnogo šanse na utakmicama u Premijer ligi, a razlog je najčešće što on bude prekobrojan stranac u zapisniku pošto se po pravilu tamo ne mogu naći više od četiri fudbalera bez pasoša Bosne i Hercegovine. Pisali smo da Široki u posljednjih nekoliko sezona igra poprilično dobro na Grbavici, ali ove sezone su generalno loši na gostovanjima.Trenutno su na omjeru 1-4-3 uz svega 6 postignutih golova na 8 utakmica. Jedinu pobjedu u gostima ostvarili su protiv Zrinjskog rezultatom 1:3. Lijevi bek Josip Kvesić neće dobiti priliku za igru na Grbavici protiv svog bivšeg kluba, s obzirom na to da je suspendovan zbog sakupljena tri žuta kartona.  

Nedjelja, 16:o0, Moja Tv   

Suspenzije: Enes Sipović (Željezničar), Josip Kvesić (Široki Brijeg)

Sudija: Vladimir Bjelica (Istočno Sarajevo)   Asistenti: Stefan Tešanović (Istočno Sarajevo), Arnel Novalić (Doboj Istok) 

Dodatne sudije: Mateo Musa (Čitluk),  Sabrija Topalović (Zenica) 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P