PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Tri igrača napustila Zvijezdu 09, jedan se vraća u klub

FK Zvijezda 09 je počela sa rješavanjem igračke križaljke za nastavak prvenstva i borbu za opstanak koja im slijedi.
Borac - Zvijezda

Foto: Srpska.info

Iako još uvijek nije završen jesenji dio prvenstva, FK Zvijezda 09 je krenuo u rješavanje igračke križaljke. Bez obzira na rezultat sutrašnje utakmice protiv Sarajeva, tim iz Etno sela Stanišići će morati uložiti puno napora da bi i sljedeće sezone igrao Premijer ligu BiH. Jučer je objavljeno da je ekipu napustio veznjak Ismar Hairlahović, a to je danas na konferenciji za novinare potvrdio trener Adnan Zildžović, te je dodao da su ekipu još napustili i Srđan Ajković i Ivan Mićunović.

Ismar Hairlahović je u klub stigao u septembru kao veliko pojačanje i odmah po dolasku je i debitovao za Zvijezdu 09. Bilo je to u 9. kolu u domaćem porazu od Veleža, a na kraju je Hairlahović ukupno odigrao 9 utakmica za Zvijezdu 09 i upisao je jednu asistenciju. I Srđan Ajković je za Zvijezdu 09 odigrao ukupno 9 utakmica (7 u ligi i 2 u Kupu BiH), bez ikakvog učinka, dok je Ivan Mićunović upisao samo jedan nastup, u Kupu BiH protiv Borca, kada je Zvijezda poražena na svom terenu rezultatom 0:6.

Osim odlazaka, u klub će vjerovatno stići i jedno pojačanje, a u pitanju je povratnik Damjan Krajišnik. Krajišnik je prošle zime otišao iz Zvijezde 09 i potpisao je za danski Naestved, a onda je ljetos poslije problema u klubu odlučio da ode. Povezivao se sa Slobodom, sa kojom je čak i trenirao, međutim kasno je stigao na Tušanj i nije mogao biti registrovan. Ukoliko se ovaj transfer zvanično potvrdi, sigurno je da će Krajišnik biti veliko pojačanje Zvijezdi u nastavku sezone.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P