PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Sarajevo saznalo rivala u Ligi prvaka

Održano je izvlačenje parova prvog pretkola Lige prvaka.

U ovim trenucima u Nyonu se održava izvlačenje parova za prvo pretkolo Lige prvaka, a u bubnju se našao i naš prvak, FK Sarajevo. Sarajevo ove sezone ima status nosioca i nalazilo se u drugoj grupi koju je UEFA odredila za izvlačenje.

Osim prvaka BiH, među nosiocima u toj grupi bili su još i Crvena Zvezda i moldavski Sheriff, a mogući protivnici ova tri kluba bili su Fola Esch iz Luksemburga, Connah’s Quay iz Velsa i Europa iz Gibraltara.

Žrijeb je u prvom pretkolu htio da se FK Sarajevo sastane sa prvakom Velsa, ekipom Connah’s Quay. 

U prva tri pretkola, do play-offa, igraće se samo jedna utakmica. Utakmica prvog pretkola između Connah’s Quay i Sarajeva odigraće se 18. ili 19. augusta, a u narednim danima će biti poznato gdje će ista biti odigrana. Domaćin bi trebala biti ekipa iz Velsa, ali obzirom na nova pravila zbog pandemije korona virusa, i na restrikcije koje neke zemlje imaju kada je u pitanju ulazak stranih državljana, vidjećemo gdje će utakmica biti odigrana.

Izvlačenje parova drugog pretkola Lige prvaka održaće se sutra, a tada će biti izvučeni i protivnici naših klubova u Europa ligi.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P