PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Ahmetović stigao na šesto mjesto vječne liste strijelaca

Saznajte koji su još jubileji obilježili treće kolo Premijer lige BiH.

Mersudin Ahmetović

Iskusni napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović ima problema sa povredom rebra, ali je trener Vinko Marinović jednostavno morao započeti utakmicu sa njim u vrhu napada protiv Tuzla Cityja. Ahmetović je još jednom dokazao klasu i fantastičnim golom je sam riješio utakmicu.

To je za Mersudina Ahmetovića bio 66. gol u Premijer ligi BiH, a tim golom se izjednačio na šestom mjestu vječne liste strijelaca zajedničke PLBiH sa koordinatorom sportskog segmenta u FK Sarajevo Emirom Hadžićem. Ahmetović je ipak uspješniji jer je njemu za 66 golova bilo potrebno 157 utakmica, a Hadžiću 197, dakle 40 više. Do pete pozicije ga dijele tri gola, a na petom mjestu je nekadašnji napadač Zrinjskog, Širokog Brijega i Posušja Krešimir Kordić, koji je postigao 69 golova.

Na toj utakmici (Sarajevo – Tuzla City) tri igrača su upisala jubilarne nastupe. Vjerovatno najbolji igrač Tuzla Cityja na toj utakmici, Hrvoje Barišić, odigrao je 150. utakmicu u ligi, dok je još jedan igrač koji, baš poput Barišića, može pokriti i štopersku i poziciju zadnjeg veznog, Hrvoje Miličević, odigrao je 80. utakmkcu u ligi. Štoper Sarajeva Besim Šerbečić odigrao je 60. utakmicu u ligi, a krilni napadač Benjamin Tatar 50. ligašku utakmicu.

Igrač Sarajeva na posudbi u Olimpiku, Slobodan Milanović, je protiv svog bivšeg kluba odigrao 130. utakmicu u PLBiH. Osim njega, na istoj utakmici je štoper Krupe Igor Makitan odigrao 50. utakmicu u ligi, sve u dresu Krupe. I veznjak gostiju Kenan Handžić je odigrao 50. ligašku utakmicu, ali u dresu Olimpika. Pored toga, duel protiv Olimpika je za domaćine bio tačno stoti u Premijer ligi BiH.

U najvećem derbiju prošlog kola, onom između Željezničara i Borca, Samir Bekrić je odigrao 210. utakmicu u PLBiH, odnosno 160. utakmicu u ligi u dresu Željezničara. Kapiten Borca Siniša Dujaković je na Grbavici upisao 80. ligaški nastup u dresu Borca, dok je napadač Željezničara Ivan Lendrić odigrao 50. utakmicu u ligi u dresu Željezničara.

U trećem kolu Premijer lige BiH jubileje su još obilježili Miloš Filipović, koji je odigrao 120. utakmicu u Premijer ligi, Said Husejinović, koji je odigrao 60. ligašku utakmicu u dresu Slobode, te Stipe Jurić, koji je odigrao 50. utakmicu u Premijer ligi BiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P