PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Amar Osim: Da sam trener Mladosti, tačno bih znao kako se spremiti za Željezničar

Željezničar je apsolutni favorit protiv Mladosti
Amar Osim

Reprezentativna pauza je okončana, a borbu za vrh tabele Željezničar nastavlja protiv Mladosti, koja u 13. kolu Premijer lige BiH na Grbavicu stiže kao potpuni autsajder.

Izabranici Ibre Rahimića početkom oktobra na Grbavici su poraženi sa 6:1 u okviru Kupa BiH, pa je jasno da ne očekuju mnogi njihov puno bolji otpor u ligaškoj utakmici. No, trener Željezničara Amar Osim ne prejudicira ništa u svojim najavama.

“Igrali smo prije 16 dana protiv Mladosti i oni su išli u taj meč sa slabijom ekipom, svjesno su to napravili, jer je njima svaka ligaška utakmica biti ili ne biti. Neće sigurno biti tako lako, ovaj put će biti jači. Protiv Veleža su imali šansu da pobijede, ali nisu uspjeli, jer nisu imali kvaliteta. Ali, blizu su, podižu se i u svakoj utakmici pokušavaju napraviti probleme svom protivniku. Mladosti je ovo puno lakša utakmica nego nama, jer oni nemaju šta izgubiti, a njihov trener će sigurno znati motivisati ekipu za protivnika koji ih je nedavno pobijedio sa 6:1. Da sam ja trener Mladosti, tačno bih znao na koji način da spremim svoj tim”, poručio je Amar Osim.

S druge strane, Golman Emil Velić je i priznao da će poraz u Kupu BiH rezultatom 6:1 Mladosti protiv Željezničara biti značajna motivacija.

Bit će ovo izuzetno težak meč protiv protivnika koji nas je ponizio u Kupu BiH. Taj poraz nam je dovoljna motivacija da napravimo što bolji rezultat, a za nas je to samo da budemo neporaženi. U mini pauzi dok je nastupala naša reprezentacija mi smo obavili mini pripreme na Vlašiću gdje smo radili na ispravkama grešaka koje smo pravili u prvom dijelu sezone”, rekao je Emil Velić za Sport1.ba.

Susret na Grbavici igra se u 18 sati, a Željezničar u njega ulazi sa 23 osvojena boda. Mladost trenutno ima 9 bodova.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P