PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Amaterski ugovori u Premijer ligi BiH – Prostor za malverzacije!

Upravni odbor Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH komentarisao navode o vraćanju amaterskog statusa u Premijer ligi BiH od naredne sezone.

FK Sarajevo

“Zahvaljujući profesionalnom statusu, fudbaleri u Premijer ligi BiH imaju kakva-takva prava”, smatraju u Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH.

Upravni odbor Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH, u izjavi za mediji povodom medijskih navoda o vraćanju amaterskog statusa u Premijer ligi BiH od naredne sezone, navodi da odgovorni moraju odustati od takve odluke, jer ona ne donosi ništa dobro bh. fudbalu.

Napominju da igrači Premijer lige BiH, zahvaljujući svom profesionalnom statusu, imaju kakva-takva prava.

Smatraju da je i sadašnji status potrebno unaprijediti, poboljšati kroz novi standardni ugovor i izmjene pravila, kako bi se prava igrača dodatno osnažila.

“Međutim, povratak amaterskog statusa u prvi rang takmičenja bh. fudbala vraća nas nekoliko godina unazad i otvara prostor za brojne malverzacije i kršenja zakona čemu smo svjedočili u periodu kada su takvi ugovori bili dozvoljeni u Premijer ligi BiH. Odgovorni moraju odustati od takve odluke, jer ona ne donosi ništa dobro bh. fudbalu”, poručuju u izjavi za javnost iz Upravnog odbora Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH.

Izvor: Mondo.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P