PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Bez puno jubileja u šestom kolu PLBiH

Najveći jubilej je onaj Anela Hebibovića, a još šest igrača je u prošlom kolu upisalo jubilarni nastup.

U šestom kolu Premijer lige BiH odigrano je pet utakmica, a meč između Željezničara i Zrinjskog je odgođen zbog nastupa naših timova u Europa ligi. Za razliku od nekih ranijih kola, u ovome nije bilo puno jubileja, a tek je osam igrača obilježilo jubilej.

Najveći jubilej u prošlom kolu pripada Anelu Hebiboviću, koji se protiv Radnika vratio na teren nakon devet mjeseci. Hebibović je bio odsutan zbog teške povrede, a protiv Radnika je dobio nekoliko minuta i tako odigrao svoju 200. utakmicu u Premijer ligi BiH.

Sloboda je pomalo iznenađujuće slavila protiv Širokog Brijega sa visokih 3:0, a prvi gol na utakmici postigao je Said Husejinović, što je bio njegov 20. gol u PLBiH. Njegov saigrač iz veznog reda, Fedor Predragović, protiv Širokog Brijega odigrao je 110. ligašku utakmicu.

Olimpik je doživio peti uzastopni minimalni poraz u prvenstvu, od Mladosti u Doboju kod Kaknja. Iskusni veznjak Milan Muminović u Doboju je odigrao 310. prvenstvenu utakmicu, dok je golman Olimpika Adnan Hadžić odigrao 120. utakmicu u ligi.

Velež i Tuzla City su odigrali solidnu utakmicu koja je okončana podjelom bodova. Desni bočni Tuzlaka Boban Đerić nastupio je 140. put u Premijer ligi BiH, dok je njegov saigrač Dejan Maksimović odigrao 80. utakmicu u najvišem rangu bh. fudbala.

I na kraju, Borac je po teškom vremenu savladao Krupu rezultatom 3:1. Nekadašnji igrač Borca a sada Krupe, Ajdin Redžić, odigrao je protiv Borca 90. utakmicu u Premijer ligi BiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P