PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Borac je favorit, ali tradicija nije na njihovoj strani

Borac je u posljednjih šest međusobnih duela upisao samo jednu pobjedu, ali je i neporažen u tri posljednja međusobna susreta.

Foto: Mondo.ba / Bojan Jakovljević

Za FK Borac se može reći da odavno u boljem raspoloženju nije dočekao početak sezone. Nakon dugo godina izborili su plasman u europska takmičenja, dobili su novog generalnog sponzora i riješili su se nekoliko igrača koji su imali velika primanja koja nisu opravdavali na terenu.

FK Mladost sa druge strane ulazi u sezonu sa velikim problemima. Na početku priprema dvocifren broj igrača i stručnog osoblja je zaraženo korona virusom i nisu prošli kompletne pripreme, a klub je napustilo nekoliko izuzetno važnih igrača.

Borac i Mladost su se u Premijer ligi BiH dosad sastali osam puta, a ekipa iz Doboja kod Kaknja je nešto uspješnija. Današnji gosti upisali su tri pobjede u međusobnim duelima, tri utakmice su završene bez pobjednika, dok je Borac slavio dva puta, uz gol razliku 9:10 u korist Mladosti.

Kada su u pitanju utakmice na Gradskom stadionu u Banja Luci, dosad ih je odigrano ukupno četiri. Po jednu pobjedu u Banja Luci upisale su obje ekipe, dok su dva susreta završena bez pobjednika, uz gol razliku 5:4 u korist Borca. Oba duela ove dvije ekipe odigrana prošle sezone završena su bez pobjednika.

Posljednjih pet utakmica
2017/2018 FK Mladost DK – FK Borac 2:1
2017/2018 FK Mladost DK – FK Borac 2:0
2017/2018 FK Borac – FK Mladost DK 4:2
2019/2020 FK Borac – FK Mladost DK 0:0
2019/2020 FK Mladost DK – FK Borac 1:1

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P