PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Dva nova igrača na pripremama FK Željezničar

Prije dva dana se pripremama Željezničara priključio Samir Bekrić, a danas još jedan ofanzivac.

Foto: Hercegovina.in

Željezničar se već nekoliko dana nalazi na pripremama u Konjicu, a tamo su im se priključila dva nova igrača. Prije dva dana treninzima se priključio bivši igrač Plavih Samir Bekrić, koji je napustio Slobodu, a danas je stigao i nekadašnji igrač Širokog Brijega Luka Juričić.

Ovaj 23-godišnji napadač je svojevremeno nastupao za juniorsku reprezentaciju naše zemlje, a u pet nastupa je postigao dva gola. On je bio član Šibenika ali mu je ugovor istekao, pa se kao slobodan igrač priključio Željezničaru. Juričić je prošle sezone u svim takmičenjima odigrao 21 utakmicu za Šibenik, postigao je 10 golova i upisao je dvije asistencije.

Prije Šibenika igrao je za Neretvanac, a prošao je mlađe kategorije Brotnja i mostarskog Zrinjskog, u koji je stigao kao kadet. Kao izlazni junior je stigao u Široki Brijeg, za koji je i debitovao u Premijer ligi BiH. U Premijer ligi BiH je odigrao ukupno 5 utakmica i nije se upisivao u listu strijelaca. U narednim danima se očekuje da dvojac zvanično potpiše za FK Željezničar.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P