PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Dženis Beganović: Želimo slaviti i u gradskom derbiju

Strijelac jedinog pogotka na utakmici protiv Čelika govorio je za klupsku stranicu.

Foto: FK Tuzla City

Dženis Beganović junak je pobjede Tuzla Cityja u duelu sa Čelikom. Bio je egzekutor sjajne akcije koju je završio u 31. minuti na asistenciju Nukića.

– Jako bitna pobjeda za nas nakon niza slabijih rezultata. Nije bilo lako igrati zbog lošeg terena, ali presudilo je naše zajedništvo. Izgarali smo jedan za drugog i to je ono što nas je vodilo prema pobjedi, kaže Beganović za klupsku web stranicu.

Prva je ovo utakmica u kojoj je igrao na svojoj prirodnoj poziciji.

– Trener je taj koji određuje gdje ću igrati. Mogu ja zatvoriti i krilne pozicije, ali iskreno najviše mogu dati na poziciji špica i iza napadača. To su mjesta gdje se najbolje snalazim, rekao je ovaj 23-godišnji Sarajlija.

Beganović pojašanjava kako je na njega djelovala promjena trenera.

– Sasvim normalne su promjene trenera u klubovima. Mi smo profesionalci i moramo se tako ponašati kod svakog trenera. I kod Baljića su jako dobri treninzi i sve je do nas. Iskreno, malo je ekipa zapala u krizu, teško je cijelo vrijeme igrati na najvišem nivou. To se dešava i velikim svjetskim ekipama. Problem su i brojne povrede ali bitno je kad se izađe na teren da svi dajemo od sebe 100% i rezultat neće izostati.

Kaže da se u Tuzli osjeća kao kod kuće u Sarajevu. Igrao je osim Željezničara još u Jajcu, zatim Crnoj Gori te Češkoj.

– Potpisao sam trogodišnji ugovor. U Tuzla Cityju se vidim i naredne sezone, samo da ne bude povreda i da nas prate rezultati.

Bliži se gradski derbi sa Slobodom, koja je u jako teškoj situaciji.

– Mi se borimo sad za Evropu i vrh tabele a oni za opstanak. Bodovi su potrebni i jednima i drugima. Bit će teška utakmica po jako teškom terenu. Ipak, očekujem da sve protekne u najboljem redu i da mi pobijedimo. Iskreno, u ovome momentu smo u boljoj situaciji, nadam se da će nam se vratiti neki igrači i da ćemo doći do bodova, kaže Beganović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P