PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Feđa Dudić: Spremni dočekujemo današnju utakmicu

Velež će gostovanjem u Bijeljini nastaviti takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

foto: R.D./klix.ba

Igrači mostarskog Veleža će danas u Bijeljini otvoriti proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH. Pred ovu utakmicu je za Velež TV govorio Feđa Dudić, koji kaže da ekipa potpuno spremna dočekuje meč.

“Potpuno spremni dočekujemo utakmicu u Bijeljini. Na dobrom nivou smo igrali pripremne utakmice i to jednostavno sada moramo prezentirati u prvenstvu. Imali smo u zadnjoj utakmici problem s realizacijom, a ranije malo i s kreacijom, koja je kasnije nadošla. Nadamo se da će se kroz prvenstvo sve to popraviti”, rekao je Dudić na početku.

Otkrio je da ima malih kadrovskih problema pošto je veći broj igrača povrijeđen ili rovit.

“Imamo malih kadrovskih problema. Dario sigurno otpada, Pršeš isto tako, a vidjećemo sa Zeljkovićem. On će obaviti trening danas, bit će uz ekipu i ako bude trebalo ući će. Chesmedjijev isto nije spreman sto posto, ali povest ćemo ga jer imamo problema na stoperskoj poziciji. Ostali momci su spremni, nadamo se pozitivnom rezultatu. Cijenimo Radnik, imaju dobrih i iskusnih igrača, bore se za opstanak, mada on po meni neće doći u pitanje jer se radi o dobroj ekipi koja ne bi trebala imati problema oko opstanka. Moramo uložiti maksimalan napor“, dodao je Dudić.

Istakao je šef struke Rođenih i da je dosad dva puta propao dolazak stopera, ali da se nada da će jedan na kraju ipak doći.

“S tim stoperom nikako nemamo sreće. S jednim smo bili dogovorili pa kad je trebao doći klub mu nije dao papire. Sad smo dogovorili i drugog, međutim kada se testirao na koronu bio je pozitivan. Ne znam sad šta će se desiti, vidjećemo da li ćemo ući u realizaciju ako uskoro bude negativan. Ako se to oduži, teško je zaista spremiti igrača jer bi ga izgubili za 7-8 kola. Dejo (Dejan Georgijević op.a) će nam donijeti novu dimenziju u napadu. Skroz je drugačiji od Mulića i Fajića koje smo prije imali. Protiv Splita je pokazao da će biti pojačanje. Zubanović je adekvatno odgovorio na poziciji drugog napadača i može biti adekvatna zamjena za onoliko koliko bude trebalo igrati. Hasanović se vratio i nametnuo, Behramu će još trebati vremena. Proširio se igrački kadar”, zaključio je Dudić.

Meč Radnika i Veleža će biti prvi koji će biti odigran u 20. kolu PLBiH. Na rasporedu je u subotu od 15 sati, a direktan prijenos je na platformi mojaTV.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P