PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Gotovo je: FK Sarajevo je prvak BiH u sezoni 2019/20

Završena je sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Takmičarska komisija N/FSBiH je na današnjoj sjednici donijela odluku o prekidu sezone, te o proglašenju prvaka i ekipa koje ispadaju iz Premijer lige BiH. Ta odluka je proslijeđena Izvršnom odboru N/FSBiH, čija je sjednica završena prije nekoliko trenutaka.

Kao što je bilo očekivano, IO je potvrdio odluku Takmičarske komisije po kojoj je Sarajevo novi/stari prvak BiH. Sarajevo je nakon odigranog kompletnog dvokružnog sistema i prije trećeg dijela sezone, odnosno prije prinudnog prekida, bilo prvo sa 45 osvojenih bodova, tri više od gradskog rivala Željezničara. FK Sarajevo je na čelu tabele ove sezone proveo 10 kola, FK Željezničar 8 kola, a FK Tuzla City 4 kola. Najbolji strijelac Premijer lige BiH za sezonu 2019/20 je Mersudin Ahmetović iz Sarajeva, koji je do prekida postigao 13 golova.

Drugoplasirani Željezničar će nastupati u Europa ligi, baš kao i trećeplasirani Zrinjski i četvrtoplasirani Borac, dok će ligu napustiti Čelik i Zvijezda 09. Pobjednika Kupa BiH za ovu sezonu neće biti, jer je odlučeno da se takmičenje neće nastaviti, a pojedini klubovi su najavili žalbe i tužbe na ove odluke Saveza.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P