PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Gradsko vijeće povuklo prijedlog za izgradnju trening kampa NK Čelik

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović povukao je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća tačku dnevnog reda "Koncept realizacije projekta izgradnje Sportskog centra-fudbalske akademije na lokalitetu Plandilo-Kamberovića polje u Zenici“.

Foto: zenit.ba

Pripremljeni prijedlog ugovora po kojem se to zemljište investitoru “Hann Groupi“ iz Turske daje na period od 30 godina, Kasumović je povukao na zahtjev vijećnika, a također će ga poslati i na doradu.

Time se odgađa i potpis ugovora s tim investitorom, kao i početak izgradnje dva nogometna terena – jedan s umjetnom te jedan s prirodnom travom, sa smještajnim kapacitetima i drugim pratećim sadržajima. 

Za prijedlog da se ova tačka povuče s dnevnog reda glasalo je 20 vijećnika, a samo je jedan vijećnik bio protiv.

Podsjećanja radi, turska “Hann Groupa“ od prošle godine upravlja Nogometnim klubom Čelik pa su vijećnici, prije svih Almir Babajić iz SDP-a, zbog dosadašnjih loših iskustava te neredovnih isplata sadašnjim i bivšim igračima, kao i tekućeg poreskog duga, tražili da predsjednik Čelika Aydin Oglun pokaže kako ima ozbiljne namjere da investira u nogometni klub i infrastrukturu.

Kao dopunjena tačka dnevnog reda, danas je jednoglasno usvojen i Nacrt izmjena Regulacionog plana Centar 2. Usvojen je i prijedlog odluke o usvajanju Regulacionog plana za privrednu zonu Zenica – Sjever, kao i prijedlog odluke i provođenju odluke tog regulacionog plana.

Usvojen je i prijedlog zaključka za upućivanje zahtjeva na razmatranje Vladi i Poreskoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu duga od strane kladionica za komunalne takse Gradu Zenici, u iznosu od 4.199.000 KM.

Izvor: 24sata.info

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P