PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Husref Musemić: Ako naučimo nešto iz ovog poraza, bićemo bolji u budućnosti

Trener Sarajeva je na konferenciji za novinare iznio svoje viđenje susreta u kojem je njegov tim poražen sa visokih 5:2.

Husref Musemić je na derbiju dobio bolnu lekciju, ali možda je takva i bila potrebna Sarajevu da bi odustalo od eksperimenata koji su realno neprovodivi u djelo

Željezničar je sinoć nanio težak poraz Sarajevu u 139. gradskom derbiju. Trener Sarajeva Husref Musemić je na konferenciji za novinare poslije utakmice iznio svoje viđenje susreta.

“Čestitam Željezničaru na pobjedi. Utakmica je bila dobra, puna preokreta, da li je rezultat previsok nije sada ni bitno. Željezničar je danas bio puno bolji i igrao je sa više želje, iako smo mi odlično otvorili utakmicu ali nismo uspjeli da održimo barem neko vrijeme taj rezultat. Poslije toga smo pokušali sa nekim izmjenama koje očigledno nisu dale rezultate. Utakmica je bila spektakularna, svi koji su gledali utakmicu imali su šta da vide, danas je Željezničar, kao što je i Osim rekao, bio sretniji, spretniji i bolji i zasluženo je pobijedio. Imali smo 2:2 na poluvremenu i zamijenili smo dva igrača, Mustafića i Šabanovića, koja su očigledno podlegli atmosferi i derbiju. Mislio sam da će te dvije izmjene donijeti neki rezultat, ali očigledno nisu. Ne možemo ni mi treneri svaki put pogoditi, nekad moramo i pogriješiti. Sigurno da nije lako poslije ovakvog poraza, svaki derbi ima svoju težinu i važnost, ali život mora ići dalje. Sreća je pa je pauza i jedva smo je čekali, iz hiljadu razloga, bez obzira na rezultat u derbiju, i pokušaćemo je iskoristiti da odmorimo i osvježimo ekipu i da vratimo povrijeđene igrače i nastavimo prvenstvo. Još ima jako puno da se igra, sa ovom utakmicom se ne završava prvenstvo”, rekao je trener Sarajeva.

Prokomentarisao je Musemić i činjenicu da je njegov tim primio pet golova: “Takva je utakmica bila. Primamo iz dva prekida dva gola, ne izađemo u blok, tako je danas bilo što ne znači da će tako biti u narednim utakmicama. Kao što stari ljudi kažu, na greškama se uči, ako danas izvučemo pouke i uočimo greške koje smo pravili, vjerovatno ćemo u budućnosti biti bolji.”

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P