PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Iskusni napadač produžio ugovor sa Sarajevom

Iskusni napadač Mersudin Ahmetović produžio je ugovor sa Sarajevom do 2021. godine

Foto: FK Sarajevo

Napadač Fudbalskog kluba Sarajevo Mersudin Ahmetović (34) nosit će bordo dres i naredne sezone. Ahmetović je danas zvanično produžio ugovor sa prvakom BiH do 2021. godine.

“Nedavno sam postigao svoj 50. pogodak u bordo dresu i jako sam ponosan na dosadašnje uspjehe sa Sarajevom. Ovacije koje sam dobio na utakmici protiv Širokog Brijega su nešto o čemu svaki igrač sanja. Ostajem ovdje i naredne sezone, te garantujem navijačima da ću nastaviti davati sve od sebe na terenu”, rekao je Ahmetović nakon produženja saradnje.

Koordinator sportskog segmenta u FK Sarajevo Emir Hadžić bio je zadovoljan produženjem.

“Mersudin je igrač koji dokazuje da godine nisu presudni faktor, te da je kvalitet upotpunjen kontinuiranim radom i trudom dovoljan za ostvarivanje dobrih rezultata. Jako smo sretni što ćemo i u narednom periodu u svlačionici imati igrača poput Mersudina, koji pored igračkih kvaliteta ima karakter na koji se svi mladi igrači mogu ugledati”, rekao je Hadžić.

Mersudin Ahmetović je u FK Sarajevo stigao u julu 2016. iz FK Sloboda Tuzla. Na 122 zvanične utakmice postigao je 50 golova i 17. je igrač u klupskoj historiji koji je stigao do te brojke, čime je sebi obezbijedio mjesto u izabranom društvu najvećih klupskih legendi poput Asima Ferhatovića, Safeta Sušića, braće Musemić, Predraga Pašića i drugih.

 Protekli ugovor važio mu je do juna 2020. godine.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P