PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jović: Liga je izjednačena, možemo do opstanka

Krilni napadač Toni Jović odradio je suspenziju i u konkurenciji je za meč protiv svog bivšeg kluba.

Foto: FK Krupa

Krupa danas na svom terenu dočekuje Široki Brijeg u okviru 21. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a bit će jača za veliko pojačanje iz zimskog prelaznog roka – Tonija Jovića.

Jović je “očistio” kartone iz jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine i spreman je za debi, a smatra da može mnogo pomoći ekipi sa svojim iskustvom.

“Mislim da mogu ovim mladim momcima pokazati pravi put i pomoći im sa svojim iskustvom u narednim utakmicama. Nadam se da ćemo uspjeti izboriti opstanak u ligi. Prema ovome što sam do sada vidio, mislim da ekipa zaslužuje puno više od mjesta na kojem je sada”, rekao je Jović za ATV.

Iskusni krilni fudbaler smatra da je liga veoma izjednačena što se kvalitete tiče.

“Smatram da je liga ove godine dosta izjednačena. Ima velike razlike u bodovima, ali mislim da svako može dobiti svakoga u svakom trenutku. Nema nekih neprikosnovenih. OK, Sarajevo se izdvojilo i sve to stoji, ali može se iznenaditi. Svaka ekipa sa dna tabele može iznenaditi bilo koji sa vrha”, ističe Jović.

Dvadesetosmogodišnji krilni fudbaler ima 128 nastupa i 24 gola u Premijer ligi BiH, a nastupao je za Zrinjski, Borac i Široki Brijeg.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P