PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Lalatović: Zvezdini igrači ovdje ne bi pobjeđivali 10:0

Trener Borca Nenad Lalatović govorio je o kvaliteti lige, značaju pobjede protiv Igmana, pritisku s kojim se nosi...

foto: FK Borac

Kada je Benjamin Tatar u trećoj minuti sudijske nadoknade protiv Igmana pogodio za vodstvo Borca od 1:0, te kada se dva minuta kasnije začuo i posljednji zvižduk sudije Miloša Gigovića, veliki kamen olakšanja pao je sa srca svima u redovima Crveno-plavih, pogotovo treneru Nenadu Lalatoviću.

Dvije vezane pobjede popravile su atmosferu u Platonovoj ulici. Priznao je to i Lalatović u razgovoru za Glas Srpske.

– Mnogo nam znači to što smo vezali dvije pobjede u jako neizvjesnoj ligi, jer sam rekao da svako svakog može da pobijedi. Čim neko spoji dva trijumfa, odmah ide u vrh tabele. Pobjeda protiv Igmana puno znači za samopouzdanje mojih igrača, mene lično, svih nas u klubu, konstatovao je Lalatović.

Borčev trener je mamac za publiku. Dugo je bio na meti uprave Crveno-plavih, a kada su im se putevi konačno spojili, to je dovelo do euforije. Zato se i svaki njegov potez posebno mjeri, svaka izjava važe, nerijetko i izvuče iz konteksta.

– Izvanredno sam primljen. Možda i jače nego što je trebalo. Običan sam, normalan trener koji radi svoj posao, koji je požrtvovan, posvećen. Kada sam došao u Republiku Srpsku, mnogi su pomislili da će moje ekipe početi da lete, ali to je nemoguće, potrebno je vrijeme da sve legne kako treba, naglasio je Lalatović.

Harizmatični stručnjak veoma temperamentno vodi utakmice. Video-klip sa kompilacijom njegovih pokreta pored aut-linije dok vodi utakmice postao je viralan na društvenim mrežama.

– To je zaista sramota. Taj ko je napravio taj klip je običan smrad! Imam troje djece, oni to gledaju, moji prijatelji također. Poslali su mi drugari taj klip, nisam ni znao da postoji. Ti koji prave te klipove, to nisu ljudi, to su monstrumi. Snimaju sve, pa onda izmontiraju i prave od mene budalu. Da, kada je šansa za gol, uzbudim se, gledam hoće ga dati, neće. Navijači mi psuju majku, imam pritisak medija kao da sam u areni, kao gladijator, svi su platili kartu, gledaju mene. Vičem, skačem, idem ubrzanim hodom, jer pratim kontru, mahinalno. Šta sam ja uradio što ne rade drugi treneri? Da udarim svom pomoćniku šamar kao Simeone, rekli bi da sam budala, da ugrizem sudiju za nos kao Klopp, oni bi rekli da sam lud. Nisam budala, oni su budale, jer se bave mnome, u svom stilu je rekao Lalatović.

Šef stručnog štaba Borca ne da na sebe, pogotovo na porodicu, odnosno djecu. Na pitanje da prokomentariše izjavu trenera TSC-a Žarka Lazetića u srbijanskim medijima, koji je poslije utakmice njegovog kluba protiv Partizana rekao da se neće desiti da dođe u dresu Crno-bijelih na utakmicu sa djecom i da igra da izgubi.

– Žarkovu izjavu mi je skoro neko pokazao, stvarno nisam znao da je to rekao. On je brat Nikole Lazetića, s kojim sam popravio odnos. Cijenim ga kao trenera i nikada ga ne bih spomenuo, kao ni njegovu djecu. On je rekao jedan od trenera, a ja bih mu poručio, ako si toliko hrabar, kaži, Nenad Lalatović je izveo djecu. Moraš da ima mu*a da to kažeš, a ne da okolišaš. Izigravaš velikog Mourinha po Srbiji. Možeš da pričaš o meni, kad napraviš neki veliki rezultat, kao što sam ja napravio, kad napraviš ime i prezime kao što sam ja to uradio. Zamjeram mu jednu stvar, odličan je trener, odličan momak, ali moje sinove je sad spomenuo i nikad više. I opet ću to uraditi, opet ću izvesti svoju djecu na Marakanu, poručio je Lalatović.

Banjalučani su počeli da pobjeđuju i donekle izbrisali loš start. Stiglo je devet novih igrača, a Lalatović insistira na još dva. Prije starta sezone bio je na vezi sa Zvezdanom Terzićem, imao je ideju da dovede Ibrahima Mustaphu. Međutim, nije mu se ispunila želja.

– Pitao sam ne samo za Mustaphu, već i za Srđana Spiridonovića, te Vladimira Lučića, koji je otišao u Čukarički. Brđani su platili nešto za njega, imaju i pravo otkupa. Dejan Stanković mi je rekao da mu Mustapha treba, a ja sam ga htio šest mjeseci na pozajmicu. Očekivao sam da će u Zvezdi imati malo razumijevanja za mene, da će mi pomoći. S druge strane, njihovim igračima dobro bi došlo da igraju u jakoj ligi kao što je u BiH. Ovde oni ne bi pobjeđivali po 10:0, već bi morali ‘‘oguliti dupe‘‘, zaključio je Lalatović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P