PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Radnik odigrao prvu pripremnu utakmicu

FK Radnik je odigrao prvu kontrolnu utakmicu za novu sezonu, u kojoj su slavili minimalnim rezultatom.
Radnik utakmica

Foto: FK Radnik

Prvi kontrolni meč fudbalera Radnika odigran je protiv juniroskog sastava a pobjeda je pripala starijem sastavu, minimalno sa 1:0. Bio je to susret u kojem su juniori pružili dostojan otpor prvom timu Radnika, dosta dobro im parirali tokom cijelog meča, no na kraju presudilo je iskustvo i znanje.

Tokom prvog poluvremena seniori su imali nekoliko prilika ali je Seid Zukić tri puta iz idealne pozicije bio neprecizan. Jedini pogodak, početkom drugog poluvremena, postigao je Faruk Gogić, koji je iskoristio grešku u odbranu juniora.

Sam susret bio je veoma zanimljiv, sa dosta trčanja, uklizvanja, borbenosti ali je vidno da se ekipa Radnika nalazi u početnoj fazi priprema, te da još dosta treba poraditi na igri.

Koliko je susret bio žustar pokazuje i podatak da je početkom drugog dijela došlo do sudara glavama između Nenada Nikića i Bojana Vinskog, koji je došao na probu u FK Radnik, te su obojica završila u hitnoj na ušivanju povreda.

U jednom momentu došlo je i do verbalnog sukoba između trenera juniora Jovice Lukića i Jove Borkovića, koji je sudio ovaj susret, kada je Lukić je bio nezadovoljan odlukom Borkovića, ali su se posle utakmice strasti smirile uz prijateljski zagrljaj.

Naravno, prvi trening meč pratila je i grupa vjernih navijača Radnika, kojima ni toplo vrijeme nije smetalo da dođu na ovaj susret.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P