PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Sjajni defanzivac ostaje u Sarajevu

FK Sarajevo se uspio dogovoriti sa Rosenborgom.

Besim Šerbečić i dalje će igrati u Bordo dresu nakon što su FK Sarajevo i Rosenborg BK postigli dogovor o produženju posudbe mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine. Nakon produženja ugovora sa Oremušem, Dupovcem, Džafićem, Jukićem i Miličevićem ovo je šesti igrač sa kojim dogovoren nastavak saradnje.

„Drago mi je da smo nastavili saradnju na siguran sam obostrano zadovoljstvo. Nadam se da ću pomoći ekipi da ostvarimo zadane ciljeve u sljedećoj sezoni. Čast mi je i dalje braniti boje najvećeg kluba u Bosni i Hercegovini i šampiona države!”, rekao je mladi reprezentativac BiH.

 Besim je ove sezone odigrao 25 utakmica u Bordo dresu i postigao dva gola i zabilježio jednu asistenciju.

„Drago mi je da će Besim i dalje nositi dres FK Sarajevo, pokazao je da je pojačanje za nas, kako na terenu tako i u svlačionici. Nadamo se da će nam pomoći u namjeri da ostvarimo što bolje rezultate u Evropi ove sezone. Besim ostaje sa nama najmanje do zimskog prelaznog roka, kada imamo opciju za okup, a bili bi presretni kada bi se ta saradnja nastavila i duže”, rekao je koordinator za sportski segment u FK Sarajevo Emir Hadžić.

Šerbečić je prije Rosenborga nastupao za Radnik, Zvijezdu i Bratstvo iz Gračanice, a redovan je član i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P