PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Slavko Petrović: Ne želim da se bavim nelogičnim stvarima

Trener Radnika Slavko Petrović generalno je bio zadovoljan izdanjem svoje ekipe protiv Željezničara, a na konferenciji za novinare poslije utakmice osvrnuo se na meč, ali i na neke druge stvari koje su se dešavale u Bijeljini.
Slavko Petrović

Foto: Otisak.ba

“Sve ekipe ulaze u prvu utakmicu da ne izgube. Mi smo ušli sa željom da dobijemo, ali imali smo kvalitetnog protivnika koji je zaista ekipa koja će se naći u vrhu bh. fudbala. Ako procijenim dva poluvremena, vidim jednu malu razliku. Kompletna utakmica je bila fer i korektna, sa dosta duela, ali korektnih duela, nije bilo grubljih stvari. Prvo poluvrijeme je bilo 50-50, obje ekipe su izgledale kako su izgledale. a u drugom poluvremenu smo mi bili za jedan tik bili bliži pobjedi. Imali smo i te tri šanse, polušanse, i protivnik je imao jednu dobru šansu, tako i da smo pobijedili, možda bi bili sretnija ekipa. Ostalo je 0:0, a naš zacrtani cilj sa sedam bodova iz tri utakmice je još uvijek realan. Prebrodili smo najtežeg protivnika i zahvalio bih se mojim igračima koji su odigrali kvalitetnu utakmicu”, rekao je Slavko Petrović.

Nakon toga osvrnuo se na situaciju kada je trener Željezničara Amar Osim odbio rukovanje sa njim.

“Osvrnuo bi se na jednu drugu stvar. Da li je to neka moda sada u Željezničaru da se treneru ne pruža ruka. Prvo je Dino Pekić odbio. Ja sam prišao kulturno klupi, pred utakmicu, da poželim sve najljepše, što je jednostavno zadatak domaćeg trenera. Međutim, Memić je odmah odmahivao da ja ne trebam prilaziti klupi, da sada trener ne pruža ruku, to je jednostavno stvar kulture. Jer, ako Željezničar tri puta promaši zacrtani datum isplate jednom treneru, nisam ja kriv. To je na njihovoj strani, ja se više nikada u životu neću nikome javiti od njih jer to je onda ispod mog nivoa, to jednostavno nema veze sa fudbalom. Naročito, ljudi koji tada ni nisu bili u klubu, to je malo razočaravajuće, ali tako je ispalo. Oni se ljute zato što nisu ispunili tri termina, prvi je bio u oktobru, drugi u martu, pa je bio još jedan termin i oni sva tri nisu ispoštovali. Jesu oni platili dug, ali mi se žalimo UEFA-i, N/FSBiH i ja bih trebao da potpisujem neke stvari retroaktivno, ja ne želim da se bavim nikakvim stvarima koje nisu logične, da možda izgubim licencu”, zaključio je trener Radnika.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P