PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Slavko Petrović: Pobjeda protiv Zvijezde bila bi jako korisna, pa i sa finansijskog aspekta

Trener Radnika je najavio utakmicu 22. kola protiv Zvijezde 09

Slavko Petrović

Premijer liga BiH bit će nastavljena ovog vikenda utakmicama 22. kola, a danas se sa početkom u 15 sati igra svojevrsni semberski derbi, s obzirom na to da će Radnik ugostiti ekipu Zvijezde 09. Trener Radnika Slavko Petrović nije previše zadovoljan stanjem u ekipi, s obzirom na to da ni nakon utakmice sa Čelikom zdravstveno stanje nije puno bolje.

“Zaista nas prate maleri. Četiri igrača koja su počela meč protiv Čelika neće biti na raspolaganju. Peco ima temperaturu i gripu, Đurić ima probleme sa listom, Plavšić je imao manju hiruršku operaciju, a Šubert je suspendovan zbog kartona. Popara i Šarić još nisu spremni, oni rade, ali iza njih je duga pauza i tek se trebaju ozbiljnije spremiti. Tri igrača koja nisu konkurisala za duel sa Čelikom vratila su se u prvu postavu, a to su Simonović, Zukić i Merajić”, kazao je Petrović, koji je potom najavio utakmicu sa Zvijezdom 09.

“Našem protivniku u Premijer ligi BiH je skoro odbrojano, minut im je do 12 i moraju pokušati u ovoj utakmici nešto napraviti. I pored toga, ja mislim da mi ovdje moramo pobijediti. To je jedino čime bih ja bio zadovoljan. Posljednji put je Radnik lako savladao Zvijezdu 09, ali oni su već nakon 15 minuta imali igrača manje, u drugom poluvremenu su dobili i drugi crveni karton. Moram upozoriti da nas ta pobjeda ne smije zavarati, Zvijezda većinu svojih utakmica gubi “knap”. Ne smijemo ući u utakmicu kao protiv Čelika, gdje smo već u mislima osvojili tri boda jer smo bolja ekipa na tabeli. Taj kvalitet mora biti vidljiv na terenu, moraš biti dominantan i osvojiti tri boda. Nama pobjeda treba za šesto mjesto, koje nam donosi lakši raspored u završnici sezone sa domaćom utakmicom više i samim tim i finansijsku korist, jer imamo jedno putovanje manje”, kazao je Slavko Petrović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P