PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Slavko Petrović: Želimo pozitivan rezultat protiv Borca

Fudbaleri Olimpika proljeće u Premijer ligi BiH otvaraju gostovanjem kod Borca.

Foto: Sport1.ba

Prošlo je više od dva mjeseca otkad se lopta posljednji put kotrljala premijerligaškim terenima. Vikend pred nama konačno donosi kraj ogromne pauze, a fudbaleri Olimpika proljeće u m:tel Premijer ligi BiH otvaraju gostovanjem kod Borca.

Trener Slavko Petrović govorio je o onome što nas očekuje na ovom gostovanju kao i nastavku ove polusezone.

Nakon više od mjesec dana priprema konačno je došlo vrijeme da počne prvenstvo, a Vašu ekipu očekuje izuzetno teška utakmica protiv Borca.

“Šest nedjelja priprema je iza nas i vrijeme je da počne prvenstvo. Ekipa Borca želi ući sa pobjedom u prvenstvo, ali i mi želimo pozitivan rezultat, tako da će biti sigurno jedna interesantna utakmica”.

Napravili ste detaljnu analizu ekipe Borca, imaju jako dobre pojedince, što na neki način ne pokazuju kao kolektiv. Međutim, oni nemaju broj bodova koji su očekivali prije početka prvenstva.

“Kada se pogleda sastav koji mi očekujemo, na golu se nalazi Bojan Pavlović, jedan od najboljih golmana u državi, onda imaju desno Ćorića, lijevo Subića, ako on ne bude igrao, bit će Ćosić, dva jako ofanzivna beka. Ispred njih su Zakarić i Ziljkić, dva moja bivša igrača, a onda imaju Jovanovića u ekipi koji sve ‘pohapsi’ pozadi. Također, imaju kapitena Vranješa. Ako gledamo pojedinačno, radi se o jednoj jako kvalitetnoj ekipi, ali kroz čitavu sezonu ekipa nije pokazala taj koletiv. Šta su razlozi, ja to ne znam, ali sigurno da Borac spada u vrh bh. fudbala.”.

Da li u Banju Luku putujete kompletni?

“Mi imamo malo problema sa sastavom za ovaj duel, ali mislim da smo spremni fizički i mentalno da uđemo u jedan obračun sa Borcem, sa jednom vrhunskom ekipom, pa se nadam da ćemo ostvariti povoljan rezultat. Imamo do utakmice još vremena, pa ćemo o sastavu odlučiti uoči samog susreta”.

Kako ste zadovoljni pojačanjima koja su pristigla u ovom zimskom prelaznom roku i kako su se uklopili u ekipu?

“Ja sam više puta naglašavao da možemo biti prezadovoljni sa našim pojačanjima, jer u zimskom prelaznom roku je teško doći do puno kvalitetnih igrača, a nama je to uspjelo. Svi ti igrači koji su došli su za nas pojačanja. Znači, od tih šest igrača, jedini koji ne bi bio u prvih 11 je golman Kačavenda, a ostali bi svi igrali. Imamo četvoricu novajlija koji će početi tu utakmicu. Ja nisam želio da gomilam igrače, pa nisam želio da dovodim suviše igrača na neke pozicije, gdje je bilo u prvom dijelu sezone čak na defanzivnoj poziciji šest igrača. Igrač trenira na poziciji koju igra i sigurno je to za njega prednost”.

Da li Olimpik može ostvariti svoj primarni cilj, a to je opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine?

“Ja sam bio ubijeđen u taj opstanak i kada sam dolazio ovdje, a sada sam još sigurniji. Sigurno je tu puno faktora koji će odigrati bitnu ulogu. Bitno je nemati povrijeđene igrače, da se igrači pripaze koronavirusa, da ne idu u neke mase. Ima tu dosta faktora koji će odlučivati, ali mi smo spremni da se uhvatimo u koštac. Atmosfera je jako dobra, igrači znaju gdje smo i šta trebaju činiti, tako da sam siguran da ćemo mi spasiti premijerligaški status”.

Izvor: SCSport.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P