PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

SPFBiH: Šta klubovi moraju uraditi u skladu sa Pravilnikom o licenciranju klubova?

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini ovim putem želi informirati svoje članove, igrače Premijer lige Bosne i Hercegovine o bitnim procedurama vezane za tekući postupak licenciranja Klubova za sezonu 2020/21.

Foto: Anadolija

U skladu s Pravilnikom o licenciranju klubova Premijer lige BiH za UEFA takmičenja, te Pravilnika o licenciranju Klubova za Premijer ligu BiH, Klubovi su dužni zaključno sa 31.3.2020. godine nadležnim komisijama dostaviti DOKAZE o izmirenim obavezama prema igračima amaterima, profesionalcima i uposlenicima zaključno sa 31.12.2019. godine. Dakle, klubovi do kraja mjeseca marta moraju dostaviti potvrde, reprograme i/ili konfirmacije POTPISANE I OD STRANE IGRAČA (ili drugih članova radne zajednice), da su prema njima izmirili obaveze u 2019. godini na ime plata, sporazuma ili obaveza druge prirode. U postupku licenciranja, ako postoji dug za 2019. godinu, Klubovi moraju ponuditi reprograme igračima (ili članovima radne zajednice) u skladu sa financijskim kriterijima procesa licenciranja. Ako postoji dug za proteklu godinu, a Klubovi ne ponude igračima/ uposlenicima reprograme, potrebno je informirati nadležnu komisiju za licenciranje najkasnije do 29.3.2020. godine i prijaviti potraživanja. Sve informacije koje pristignu 30. ili 31.3. neće biti uzete u razmatranje.

Ovim putem skrećemo pažnju našim članovima, igračima Premijer lige BiH, da povedu računa o svom statusu, te da se informišu da li su klubovi dostavili potrebnu dokumentaciju za njih. Također, bitno je da igrači budu svjesni odgovornosti koje nose službeni dokumenti i svojih prava u ovom postupku.

Za sva pitanja pozivamo naše članove da nam se obrate, a podsjećamo, članovi Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH mogu biti profesionalni igraču Premijer lige BiH, igrači amateri nižih liga, igračice, te treneri.

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P