PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

U FBiH se može igrati fudbal, čeka se odluka RS-a za nastavak PLBiH

Iz FBiH je stigao dobar znak za nastavak Premijer lige BiH, sada je sve na RS-u i njihovim nadležnim organima.

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkzeljeznicar.ba

Federalni štab Civilne zaštite danas je potvrdio da je ukinuta zabrana odigravanja utakmica i održavanja sportskih takmičenja na teritoriji FBiH. Ova odluka stupa na snagu 30. maja i nakon toga će se moći, uz potrebne mjere opreza i zaštite, održavati sva sportska takmičenja i utakmice, samim tim i Premijer liga BiH.

Jasno je da je ovom odlukom otklonjena jedna velika prepreka za nastavak PLBiH u fudbalu, a sada je na redu drugi entitet, koji bi trebao donijeti istu odluku. Nešto ranije, Krizni štab u RS-u je potvrdio odluku da se utakmice i sportski događaji neće moći održavati prije 1. jula, što je prekasno za nastavak Premijer lige BiH.

Ipak, “kritični” datumi do kojih bi trebalo početi takmičenje sve su bliži, pa bi i nadležni u RS-u trebali što prije odlučiti da li će se liga moći nastaviti ili ne. Obzirom na to da smo praktično na pragu juna, ekipe bi imale jako malo vremena za pripreme, a iz N/FSBiH su potvrdili da “početak takmičenja iza vikenda 13/14.06.2020. nije realno provodiv zbog niza objektivnih razloga i takmičenje nije moguće nastaviti i realizovati da bi se isto okončalo do propisanog roka koji je postavljen od UEFA (02.08.2020.).”

 

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P