PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

U seniorima Radnika od naredne sezone će igrati i šesnaestogodišnjak

Najveći talenat bijeljinskog kluba

foto: Milan Gavrić

Mladi napadač Radnika koji je tek u januaru navršio 16 godina, Ljubiša Cvijanović, naredne sezone će biti dijelom seniorskog tima bijeljinske ekipe, odlučeno je u klubu.

Njegovo prebacivanje u seniore predstavlja dodatni korak ka podmlađivanju prvog tima koje Radnik evidentno provodi, a prije njega su seniorima pridruženi Dalibor Mitrović i Mustafa Šukilović. 

Sva trojica su nastupali za kadetski tim u sezoni 2019/2020, s tim da je Cvijanović u sezonu ušao kao mlađi kadet i da pravo nastupa za juniore ima sve do okončanja sezone 2022/2023. 

U prekinutoj sezoni Premijer omladinske lige BiH za kadete, Cvijanović je bio drugi najbolji strijelac Radnika sa devet postignutih golova, a snalazi se dobro na pozicijama ofanzivnog veziste i napadača.

“Čast mi je raditi sa starijim saigračima, koji su do prije samo nekoliko godina bili moji idoli i uzori u fudbalu. Nadam se da ću opravdati povjerenje trenera Slavka Petrovića, a moj san je da zaigram za prvi tim Radnika. Trudit ću se da svojim radom i zalaganjem izborim mjesto u seniorskom sastavu”, kazao je za zvaničnu klupsku stranicu Cvijanović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P