PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Velibor Đurić produžio ugovor!

Iskusni Velibor Đurić produžio je vjernost Radniku na još godinu dana.

U iščekivanju odluke FS BiH oko toga da li će se nastaviti Premijer liga, u bijeljinskom Radniku ne sjede skrštenih ruku. Kako je ranije odlučeno, menadžment kluba je krenuo u pripremu igračkog kadra za sljedeću sezonu, pošto, kako sada stvari stoje, od ove nema ništa.

Tim menadžer kluba, Slavko Petrović, sa svojim najbližim saradnikom, Zoranom Sofrenićem, obavio je razgovor sa kapitenom Veliborom Đurićem koji je produžio vjernost Radniku na još godinu dana. Iako u poznim igračkim godinama, Đurić je prethodnih sezona bio jedan od glavnih šrafova u igri Radnika a njegove godine nisu se primjećivale u igri, pošto je bio uvijek među onima koji su davali maksimum na terenu.

“Radnik je trenutno moja druga kuća. Veoma brzo smo našli dogovor da naredne sezone budem ponovo u dresu Radnika. Preselio sam se u Bijeljinu da živim, želim da odigram još jednu sezonu, a potom da se posvetim trenerskom poslu. Nadam se da ću prenijeti mladim igračima bar dio onoga što sam do sada naučio”, rekao je Đurić.

Ljubiteljima fudbala nije potrebno predstavljati fudbalera koji je ostavio veliki trag u bh. fudbalu. Igrao je za Vlasenicu, gdje je i rođen, Milićima, potom u Slaviji, zatim u Zrinjskom, Olimpiku i Vitezu, a jedno izvjesno vrijeme proveo je u Widzewu iz Lodza. U Radnik je došao u junu 2016. godine, a učestvovao je u najvećim uspjesima kluba u prethodnom periodu, dva izlaska na evropsku scenu.

Ove sezone odigrao je ukupno 24 utakmice za Radnik (21 prvenstvo, 2 euro nastupa), postigao je ukupno 8 golova.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P