PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Velibor Đurić sve bliže vrhu

Kapiten Radnika bi ove sezone mogao postati igrač sa najviše nastupa u PLBiH, a pročitajte koji su još igrači obilježili jubilej u 4. kolu PLBiH.

Kapiten Radnika iz Bijeljine Velibor Đurić sve je bliže velikom rekordu, odnosno tome da postane igrač sa najviše odigranih utakmica u zajedničkoj Premijer ligi BiH. Đurić je protiv Širokog Brijega odigrao 340. utakmicu u PLBiH, a na prvom mjestu su Josip Barišić i Bojan Regoje, koji su odigrali 354 ligaške utakmice. I veznjak Nedim Mekić je protiv Širokog Brijega ubilježio mali jubilej odigravši 80. utakmicu u PLBiH.

Kapiten Zrinjskog Pero Stojkić je protiv Borca odigrao 210. utakmicu u PLBiH, i on je rekorder Zrinjskog kada su u pitanju nastupi u ligi. Njegov saigrač Josip Ćorluka je na istoj utakmici upisao 110. ligaški nastup, baš kao i kapiten Borca Stojan Vranješ. Utakmica protiv Zrinjskog je za iskusnog Aleksandra Radulovića bila 90. u Premijer ligi BiH u dresu Borca.

Velež je slavio protiv Krupe, a na tom meču 180. nastup u Premijer ligi BiH upisao je lijevi bek Krupe Bojan Puzigaća. Golman Veleža Adnan Bobić i njegov saigrač Omar Pršeš su protiv Krupe odigrali 90. utakmicu u Premijer ligi BiH.

Utakmicu Mladosti i Tuzla Cityja sa tri asistencije obilježio je Ajdin Nukić, a njegov saigrač Badara Badji je u svom 21. nastupu postigao prvjenac u Premijer ligi BiH. Kapiten Mladosti Amer Hiroš odigrao je 60. utakmicu u ligi u dresu Mladosti, a gol koji je postigao Anel Dedić bio je njegov 30. u PLBiH.

I konačno, u duelu između Slobode i Željezničara dva igrača gostiju su odigrala stotu jubilarnu utakmicu u PLBiH. U pitanju su Siniša Stevanović i Damir Sadiković, koji je odigrao stotu ligašku utakmicu u dresu Željezničara. Nekadašnji kapiten Plavih Aleksandar Kosorić odigrao je 140. utakmicu, Mladen Veselinović 120. utakmicu, a krilni napadač Slobode Abid Mujagić 70. utakmicu u Premijer ligi BiH.

Sloboda je poražena od Željezničara i to je za njih bio 200. poraz u zajedničkoj Premijer ligi BiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P