PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Žižović: Moramo imati želju i glad za pobjedom

Žižović je najavio određene promjene u igračkom kadru, ali i u samom pristupu.

Zrinjski je u subotu poražen u gradskom derbiju od Veleža rezultatom 2:0, a trener Mladen Žižović je u najavi večerašnjeg meča rekao kako je dobro što se tako brzo igra nova utakmica.

”Želimo se što prije fokusirati na Radnik i utakmicu koja bi nas trebala vratiti na pobjednički kolosijek. Poraz od Veleža bio je neugodan, nije nam trebao, ali moramo izvući pouke i vratiti se na mjesto koje nam objektivno pripada”, rekao je Žižović.

Trener Plemića najavio je i promjene u ekipi, ali ipak ne pretjerano radikalne.

”Radniku pun respekt, ali mi jednostavno moramo pokazati apsolutnu dominaciju. Moramo imati želju i glad za pobjedom, čega nije bilo u subotu. Kroz takav pristup doći će do izražaja kvalitet. Ako to ne pokažemo nemamo šta tražiti, ni protiv Radnika ni protiv druge ekipe”, dodao je.

Zrinjski se dosta mučio i u prvom i u drugom kolu, ali Žižović je rekao da je to bilo očekivano.

”Nerealno je bilo očekivati da nakon pet mjeseci budemo najbolji u prva dva kola. Tempirali smo da budemo pravi onda kada najviše treba, krajem ovog i u devetom mjesecu. Do tad treba izdržati i skupljati bodove gdje god se može, ali ovaj dres i ovaj klub traži da imamo imperativ u svakoj utakmici, domaćoj ili gostujućoj”, rekao je Žižović.

Prokomentarisao je Žižović i svoj nekadašnji klub.

“Radnik jako dobro poznajem, u njemu sam proveo lijep period. Oni namjeravaju ostvariti svoj cilj u Mostaru, ali uvjeren sam da imamo i kvalitet i karakter. Jedan poraz neće uticati na ekipu i pokazat ćemo pravo lice”, zaključio je Mladen Žižović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P