PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Đani Salčin zahvalio Veležu i potvrdio povratak u Sarajevo

Đani Salčin se može nazvati prvim pojačanjem Sarajeva za narednu sezonu

Foto: FK Sarajevo

Vezni fudbaler Veleža Đani Salčin potvrdio je u emotivnom oproštaju od Veleža da će napustiti mostarski klub i vratiti se na Koševo, nakon što mu je istekla jednogodišnja posudba u redovima aktuelnog osvajača Kupa BiH.

Došao je kraj mom boravku kući. Možda nisam ispunio vaša očekivanja, ali sam uvijek davao maksimum svojih mogućnosti u tom trenutku. Davao sam sve od sebe da se učinim dostojnim crvenog dresa. Hvala mojim saigračima, prijateljima, velikim igračima koji su svoj put izgradili od Federalne lige. Hvala šefu, Feđi, koji me je doveo u nespremnom stanju i učinio sve da postanem bolji, koji me je naučio da treningom, trudom, zalaganjem i zajedništvom možemo postići šta god zamislimo. Također, hvala cijelom stručnom štabu.. Muji, šefu Avdi, Jasi, šefu Nesi, šefu Jazi.. Hvala svim uposlenicima FK Velež. Na kraju, hvala RAji, hvala navijačima, hvala Red Armyju na bezuvjetnoj podršci iz utakmice u utakmicu. Uvijek smo se trudili učiniti Mostar ponosnim. Lijepo je bilo biti kući, u svom Mostaru, svom Veležu. Hvala Vam i vidimo se! Mostar u srcu, Velež do groba”, napisao je Salčin.

Mladi veznjak za Velež je odigrao ukupno 28 utakmica, u kojima je zabilježio dva gola i četiri asistencije. Kao član Sarajeva, Salčin je zabilježio 22 nastupa, sa po jednim golom i asistencijom. Ugovor sa Sarajevom vrijedi mu do 30. juna 2024. godine.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P