PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Igman doveo još dva igrača, stvara se respektabilna ekipa u Konjicu

Igman je predstavio još dva pojačanja pred novu sezonu

foto: FK Igman Konjic

FK Igman iz Konjica predstavio je još dva igrača za svoju premijernu sezonu u najjačem rangu bh. fudbala.

Za Igman će naredne sezone igrati Edin Biber i Anes Vazda, koji već imaju premijerligaško iskustvo.

Edin Biber je rođen 6. januara 1999. godine u Sarajevu, a omladinsku školu je prošao u Željezničaru, Olimpiku i Zrinjskom. Na ljeto 2018. godine prešao je u Mladost Doboj Kakanj, za koju je odigrao ukupno 40 utakmica, 38 u Premijer ligi BiH i dvije u Kupu BiH. Iz Mladost prelazi u februaru 2021. godine u Radnik iz Surdulice, za koji je odigrao 22 utakmice u Superligi Srbije i dvije u Kupu Srbije. Biber igra na poziciji zadnjeg veznog igrača.

Anes Vazda je rođen 24. jula 1997. godine, također u Sarajevu. U omladinskom timu FK Sarajevo je i počeo karijeru, a odatle je prešao u Olimpiju, potom u kranjsku Zaricu, a onda se početkom 2017. godine vratio u Mladost Doboj Kakanj. U februaru 2018. godine prešao je u Travnik, na ljeto iste godine u hrvatski Rudeš, a nakon solidnih sezona 2019/2020 i 2020/2021 u dresu Mladosti, prelazi u Zrinjski tokom ljeta 2021. godine. U Zrinjskom se zadržao pola godine, a odatle je prešao u Radnik iz Bijeljine, koji je napustio ovog ljeta nakon ispadanja iz lige.

I Vazda igra u veznom redu, a dosad je upisao 67 premijerligaških nastupa, uz sedam golova i tri asistencije, šest nastupa uz pogodak i asistenciju u Kupu BiH, te 14 nastupa u Prvoj ligi FBiH. Igrao je i osam puta u Drugoj ligi Slovenije, a jednom je nastupio i u najjačem rangu hrvatskog prvenstva. Sa skoro sto utakmica u nogama, definitivno je stekao dovoljno iskustva da može biti važan faktor u igri Igmana.

Demir Jakupović, Azur Mahmić, Mirsad Ramić, Damir Hrelja, Amer Dupovac i Mićo Vukanović pojačali su Igman prije dolaska Bibera i Vazde.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P