PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Još jedan igrač napustio Sarajevo

Sarajevo će dobiti određeni procenat u slučaju narednog transfera

FK Sarajevo objavio je danas informacinu da njegov dres u narednoj sezoni neće nositi Anel Hebibović, a nedugo nakon toga da klub napušta i Vicko Ševelj.

Vicko Ševelj je rođen u Dubrovniku 19. septembra 2000. godine, a u dubrovačkom GOŠK-u se i počeo baviti fudbalom, prije nego je kao talentovan omladinac prešao u kadetski tim Hajduka u augustu 2016. godine. Prošao je sve omladinske selekcije splitskog tima do seniora, a iako je nosio kapitensku traku drugog tima Hajduka, nije dobio šansu u seniorima.

Prošlog ljeta je stigao na Koševo, ali nije se naigrao i nastupio je ukupno šest puta prije nego je otišao na posudbu, prvo u ruski Akron Togliatti, a potom zbog rata u Ukrajini i u Radomlje. U Radomlju je ušao u dobru formu u završnici sezone slovenskog prvenstva, te se vratio u Sarajevo na početak priprema.

Polivalentni igrač je imao ugovor do ljeta 2024. godine. Ševelj igra na pozicijama stopera i desnog beka, kao i zadnjeg veznog, a karijeru će nastaviti u NK Radomlje. Prema informacijama iz kluba, Sarajevo će dobiti određeni procenat od narednog transfera ovog igrača.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P