PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Talentovani junior Sarajeva na posudbi u Prvoj ligi Federacije BiH

Naredne sezone će igrati seniorski fudbal, iako je praktično još junior

Talentovani napadač Sarajeva Nermin Bijelonja, koji još uvijek ima pravo nastupa za juniore, po svemu sudeći će naredne sezone nastupati na posudbi u ekipi TOŠK-a iz Tešnja, koji se takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH.

Bijelonja je rođen 10. januara 2004. godine, a prošao je omladinski pogon Sarajeva i prošle sezone je bio najbolji strijelac juniorske selekcije Sarajeva, iako mlađi junior. Sa Sarajevom ima profesionalni ugovor do februara 2026. godine, tako da Sarajeva evidentno ima ozbiljne planove sa njim.

Mladi napadač još nije zvanično u TOŠK-u, ali je na pripremama sa ovim klubom i već bilježi nastupe za prvi tim, a u Sarajevu su procijenili da je igranje Prve lige Federacije BiH u posljednjoj godini juniorskog staža ovog napadača za njega bolje nego igranje za juniorski tim Sarajeva.

Bijelonja je nastupao za U-18 i U-19 selekcije Sarajeva, za koje je sakupio četiri nastupa i jedan pogodak. Njegova posudba u TOŠK, koja bi trebala biti i zvanično realizovana u skorijem periodu, pokazuje da će Sarajevo pokušati svoje mlade i talentovane fudbalere ranije slati na posudbe kako bi stekli iskustvo i kako ne bi gubili vrijeme na tribinama Koševa bez sticanja seniorskog iskustva, kao što je ranije bio slučaj.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P