PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Velež dobija sportskog direktora, Dženis Ćosić vraća se u Mostar

Dženis Ćosić će u budućnosti obavljati funkciju sportskog direktora Veleža

foto: fksarajevo.ba

Predsjednik FK Velež Senad Husnić potvrdio je u intervjuu za hercegovina.info imenovanje novog sportskog direktora mostarskog kluba. Tu će funkciju u narednom periodu obavljati Dženis Ćosić, bivši pomoćnik Husrefa Musemića u FK Sarajevo i FK Tuzla City, te nekadašnji šef omladinske škole Veleža.

Njegov dolazak bi, prema riječima Husnića, trebao rasteretiti direktora kluba Džemila Šošeta, koji obavlja previše poslova u Veležu. Nedavno je navodno bio podnio i ostavku.

Dezinformacija je da će Džemil Šoše napustiti klub i sam je to demantovao. Tu imamo drugi problem, a to je da njega treba rasteretiti. On doslovno obavlja sve moguće direktorske funkcije u klubu, koliko god ih ima. Čovjek je razvučen na sve strane i treba mu olakšati posao. Praktički smo sve dogovorili s novim sportskim direktorom, odnosno s čovjekom koji će biti koordinator između kluba i uprave. Radi se o našem nekadašnjem voditelju omladinske škole Dženisu Ćosiću koji je bio pomoćnik Husrefa Musemića u Tuzla Cityju”, kazao je Husnić.

Inače, Veležu predstoji potraga za novim trenerom nakon što je Feđa Dudić danas i službeno predstavljen na Koševu kao novi trener Sarajeva.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P