PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zlatan Nalić više nije trener Slobode

Zlatan Nalić više nije trener Slobode, a napustiće klub nakon samo jedne sezone. 
zlatan nalic fk sloboda

Zlatan Nalić neće biti trener Slobode u sljedećoj sezoni, objavljeno je na službenoj stranici tuzlanskog kluba. Rečeno je da je danas održana sjednica Upravnog odbora na kojoj je, između ostalog, raspravljano i o izvještaju dosadašnjeg šefa stručnog štaba. U saopštenju Slobode se navodi kako je na sjednici odlučeno da se neće produžiti ugovor sa Nalićem, te su mu se iz kluba zahvalili na saradnji i poželjeli sreću u nastavku karijere.

Nalić je Slobodu preuzeo u trećem kolu, naslijedivši Milenka Bošnjakovića. Već u prvom susretu sa Sarajevom vidjele su se promjene u stilu igre i pristupu igrača samoj utakmici. Tokom čitavog prvenstva Nalić je gajio čvrst fudbal i presing po cijelom terenu, po čemu su Tuzlaci postali prepoznatljivi.

Na nedavnoj press konferenciji predsjednik UO Slobode Sead Kozlić je rekao kako je upravo Nalić prvi kandidat za trenera Slobode i sljedeće sezone, dok je i sam trener izjavljivao kako želi ostati u Slobodi, ali pod uslovom da klub ima ambicije da izađe na europsku scenu. Evidentno je da iz kluba tako nešto nisu mogli garantovati, pa će Nalić pokušati ostvariti svoje ambicije u nekom drugom klubu.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P