PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Marko Babić: Imamo svojih problema, ima i Sloboda svojih, ali to ne smije biti izgovor

Stari rivali sastaju se u Zenici

Marko Babić

Fudbaleri Čelika domaćin su Slobodi u susretu 11. kola Premijer lige BiH. Oba tima imaju po 12 bodova uoči večerašnjeg susreta i eventualni poraz jedne ili druge mogao bi gurnuti u borbu za opstanak, čega je svjestan i trener domaćih Marko Babić, koji je govorio o značaju ovog susreta.

“Ne igramo toliko loše, ali fale bodovi. To se ne smije dešavati. Mi smo odigrali solidno protiv Radnika, ali to nije bilo dovoljno, moramo biti još bolji i moramo početi osvajati bodove. Imamo svoje probleme, Sloboda ima neke svoje probleme, svi imaju svoje probleme. Ne smije to nikome biti izgovor, moramo pokazati da smo pravi i vezati pobjede u ova dva kola što bi u velikoj mjeri popravilo stanje i raspoloženje u klubu”, kazao je Marko Babić.

S druge strane, kapiten Slobode Amar Beganović vjeruje da njegov tim mora dati svoj maksimum na gostovanju u Zenici.

“Svjesni smo težine situacije, izgovora naprosto više nema. Slijedi nam težak raspored, svaki igrač koji istrči na Bilino polje mora biti spreman da da svoj maksimum. Respektujemo Čelik, znamo da i oni imaju problema i da razmišljaju slično kao i mi. I oni plaćaju svoje greške kao i mi, tako da očekujem tešku, tvrdu i neizvjesnu utakmicu. Ipak, probat ćemo popraviti dojam i osvojiti bodove”, kazao je Beganović u izjavi za Sport1.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P