PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Tuzlanski derbi kroz brojke: Zakazao vezni red Slobode

Utakmica je odigrana po izuzetno teškom terenu kojem su se bolje prilagodili igrači Tuzla Cityja, ali bez obzira na to nisu uspjeli doći do 3 boda.

Foto: tuzlanski.ba

Proteklog vikenda Sloboda i Tuzla City odigrale su petu međusobnu prvenstvenu utakmicu koja se na kraju završila podjelom bodova. To je njihov ukupno treći remi, a obje ekipe ostvarile su po jednu pobjedu do sada u međusobnim utakmicama u PLBIH.  Utakmica je odigrana po izuzetno teškom terenu kojem su se bolje prilagodili igrači Tuzla Cityja, ali bez obzira na to nisu uspjeli doći do 3 boda.

Timska statistika

Igrači Tuzla Cityja uputili su ukupno 14 udaraca prema golu Slobode od čega je njih 5 išlo u okvir gola. Igrači Slobode šutirali su ukupno 8 puta, a 2 šuta su išla u okvir gola. Lopta je 57% vremena bila u nogama fudbalera Tuzla Cityja koji su na ovom derbiju imali ukupno 503 dodavanja od čega je 82% njih bilo uspješno. Fudbaleri Slobode odigrali su 375 pasova od čega je 74% njih bilo uspješno. Ukupno je viđeno 205 duela na utakmici, a 52% njih pripalo je fudbalerima Tuzla Cityja. 

Individualna statistika

Najbolji igrač utakmice po indeksu korisnosti je golman Slobode, Nikola Lakić, čiji indeks iznosi 241. Kod „gostiju“ najbolji je bio stoper Jovo Kojić sa indeksom 232.  Najviše dodavanja na utakmici imao je Ivan Sesar, njih 92, sa solidnim procentom uspješnosti od 79% s obzirom na veoma težak teren. Kod Slobode, najviše dodavanja imao je Omar Pršeš, tek 50, sa skromnim procentom uspješnosti od 64%. On je ujedno i fudbaler koji je izgubio najviše lopti na utakmici – 15. Pršeš je inače jedan od najboljih igrača Slobode u ovoj sezoni, ali ovo nije bila njegova utakmica zbog čega je zamijenjen u 69. minuti.

Raspoložen nije bio ni Saša Maksimović koji je za 93 odigrane minute imao samo 9 uspješnih dodavanja. Pri tome je Maksimović izgubio čak 18 duela što je najviše od svih igrača na utakmici. Najviše duela, njih 17, dobio je napadač Tuzla Cityja, Mirsad Ramić. Najviše osvojenih lopti imao je stoper Slobode, Dejan Uzelac koji je čak 16 puta vratio loptu u posjed svoje ekipe. Najviše uspješnih driblinga imao je Almir Bekić 7.

Poslije ovog remija Tuzla City je 4. na tabeli sa 4 boda manje od vodećeg dvojca. Sloboda je na 9. poziciji sa svega 3 boda više od mjesta koje vodi u niži rang. U posljednjem kolu u 2019. godini, Tuzla City dočekuje Široki Brijeg, dok Sloboda ide u goste Borcu u Banja Luku. Oba meča biće u direktnom prijenosu na Arena Sport TV.

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P