PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Bez puno jubileja u prošlom kolu

Na utakmicama u Krupi (Krupa - Radnik) i u Sarajevu (Sarajevo - Velež), najviše igrača je obilježilo jubilej.
Dalibor Kozić

Dalibor Kozić Foto: www.fkradnik.ba

U subotu i u ponedjeljak na rasporedu je šesto kolo Premijer lige BiH, a u prethodnom petom kolu nije bilo puno jubileja.

Široki Brijeg je sa ubjedljivih 3:0 savladao Borac, koji je igrao u kombinovanom sastavu, a u tom meču sadašnji igrač Borca a nekadašnji Širokog Brijega, Ivan Crnov, upisao je 150. nastup u Premijer ligi BiH.

Krupa i Radnik su odigrali utakmicu sa puno prilika, a na golu Radnika fantastičan je bio Dalibor Kozić, kojem je utakmica protiv Krupe bila 150. u PLBiH. Osim njega, na toj utakmici jubilarne nastupe ubilježili su i Aleksandar Vasić (160. utakmica u ligi), Ermin Huseinbašić (80. utakmica u ligi), te Saša Novaković, koji je odigrao 50. utakmicu u PLBiH.

Tuzla City i Olimpik su odigrali najefikasniju utakmicu prošlog kola, a Tuzlaci su slavili rezultatom 3:2. To je za Olimpik bio 90. poraz u Premijer ligi BiH, a veznjak domaćih Edin Rustemović odigrao je 140. utakmicu u PLBiH.

Jedan od derbija prošlog kola odigrali su Sarajevo i Velež, a meč je okončan rezultatom 1:1. Osim Muharema Ćivića, koji je odigrao 100. ligašku utakmicu, Krste Velkoski iz Sarajeva je na tom meču upisao 140. prvenstveni nastup, dok je Denis Zvonić iz Veleža upisao 120. nastup u Premijer ligi BiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P