PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Bošnjaković: Igrači su ubijeni u pojam; Musemić: Ekipa nije odgovorila na agresivnost Slobode

Oba trenera su poslije utakmice bila razočarana zbog određenih stvari.

Sloboda i Sarajevo su danas na Tušnju podijelili bodove, odigravši 1:1. Sarajevo je povelo ranim golom Amara Rahmanovića, dok su domaći izjednačili u nastavku nakon odlične akcije Amera Bekića i Samira Bekrića, koju je ovaj drugi završio lijepim golom. Oba trenera su poslije utakmice bila razočarana određenim stvarima, Bošnjaković zbog stanja u kojem je zatekao ekipu, a Musemić zbog toga što njegova ekipa nije uspjela adekvatno odgovoriti na agresivnost Slobode u drugom poluvremenu.

“Prvo poluvrijeme smo želili da ne primimo gol, a da u drugom poluvremenu krenemo agresivno, koliko to budemo mogli. Da, primili smo gol iz neke poluprilike i centaršuta, Rahmanović je dao gol, baš onakav za koji smo se čitavu sedmicu pripremali da ga ne smijemo primiti. Primili smo taj gol iako smo znali da će Rahmanović uključivati iz drugog plana. Na poluvremenu smo se dogovorili da u nastavku svi krenemo preko centra jer nemamo više šta čekati, da izvučemo iz sebe maksimum snage. Meni je drago radi momaka, oni su ubijeni u pojam i dugo vremena nisam ulazio u svlačionicu koja je toliko potištenija. Drago mi je radi njih jer su zaslužili ovaj bod. Žalosno je šta je urađeno sa ekipom, ovo je sportski zločin šta je urađeno sa ovom ekipom. Ako je pet igrača povrijeđeno, ako ti se golman juče povrijedi na treningu, ako se rezervni golman povrijedi, ako tri igrača traže izmjenu u sedamdesetoj minuti to je onda očigledan nerad u pripremnom periodu i ovo je bruka i sramota šta je urađeno. Nama slijedi još puno posla do opstanka i žao mi je što nismo nagrađeni pobjedom”, rekao je poslije utakmice za sportsport.ba trener Slobode Milenko Bošnjaković.

“Imali smo u prvom poluvremenu utakmicu u svojim rukama i mogli smo sa još jednim golom da riješimo utakmicu ali u tome nismo uspjeli. Ne znam šta je bilo sa onim penalom, da li je bio ili nije, ali o tom po tom. Sloboda je u drugom poluvremenu krenula malo čvršće i agresivnije i to im je dalo rezultat. Ja nisam generalno zadovoljan kako je moja ekipa odgovorila na agresivnost Slobode u drugom dijelu”, izjavio je poslije utakmice trener Sarajeva Husref Musemić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P