PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

FK Tuzla City: Podrška Čeliku i Zvijezdi 09

I drugi tuzlanski klub se oglasio o mogućem proširenju Premijer lige BiH.

Saopštenje FK Tuzla City prenosimo u cjelosti.

“U nastojanju da zadrže premijerligaški status, Fudbalski klub Tuzla City daje podršku sportskim prijateljima Čeliku i Zvijezdi 09 u nastojanju da ostvare svoja prava.

– S obzirom da je Tuzla Cityju učinjena velika nepravda, jer nam nije omogućeno da na terenu ostvarimo naš cilj ove sezone, a to je plasman među četiri najbolje ekipe i izlazak na evropsku scenu, smatramo da će u NSBiH imati više sluha prema ekipama koje se bore za opstanak.

Zato smatramo da ljudi u Izvršnom odboru trebaju još jednom preispitati svoje odluke kad je u pitanju proširenje Premijer lige kako se dva posljednjeplasirana kluba ne bi oštetila, jer im nije omogućeno da na sportskom planu ostvare svoj cilj.

Ipak je bilo u igri još 33 boda i smatramo da se sezona trebala i morala nastaviti, jer svjedočimo da je na beogradskom derbiju između Partizana i Crvene zvijezde prisustvovalo 20.000 gledalaca a da je epidemiološka situacija u Srbiji bila nepovoljnija u odnosu na Bosnu i Hercegovinu, mišljenja smo da se sezona u Premijer ligi morala nastaviti.

Na ovaj način bi se barem prema klubovima koji se bore za opstanak ostvarila pravda kada već nije prema klubovima koji su vodili borbu za vrh tabele i izlazak na međunarodnu scenu”, stoji u saopštenju objavljenom na zvaničnoj stranici.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P