PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

N/FSBiH vrši pripreme za nastavak takmičenja u njihovoj organizaciji

N/FSBiH konstantno prati razvoj epidemiološke situacije u našoj zemlji izazvane pandemijom COVID-19. U cijelosti poštujemo i provodimo naredbe, odluke i preporuke nadležnih državnih organa izdatih povodom proglašenog vanrednog stanja u Bosni i Hercegovini.

U skladu sa ovom situacijom, a nakon održane video konferencije svih članica UEFA-e, dostavljene su i preporuke za organizaciju završnica nacionalnih takmičenja.

NS/FS BiH poduzima određene mjere u cilju realizacije završnice fudbalskih takmičenja u Bosni i Hercegovini. Administracija je pripremila prijedlog mogućih planova operativnog djelovanja sa redoslijedom aktivnosti kako bi se pristupilo završnici svih takmičenja kojima rukovodi NS/FS BiH.

UEFA je predložila da rok za završetak nacionalnih takmičenja u zemljama članicama bude 30. 06.2020. godine. NS/FS BiH će u cilju ispunjavanja svojih zakonskih obaveza pratiti i poštovati sve zaključke nadležnih organa Bosne i Hercegovine povodom trenutne situacije u zemlji, te u skladu s tim pronaći najbolje i po zdravlje svih učesnika najsigurnije rješenje, da se takmičenja u organizaciji NS/FS BiH završe u okviru preporučenih termina iz UEFA.

O svim relevantnim odlukama NS/FS BiH, vezanim za nastavak domaćih takmičenja, javnost će biti blagovremeno upoznata.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P