PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Poznato je ko će suditi utakmice 13. kola Premijer lige BiH

Najveći derbi ovog kola odigraće gradski rivali u Mostaru, na stadionu Rođeni, a pravdu će dijeliti Zoran Grbić.
Sudije

Premijer liga BiH će se nastaviti već sutra utakmicom Sarajevo – Čelik, a 13. kolo će u nedjelju zatvoriti Široki Brijeg i Sloboda. Danas su određene i sudije za 13. kolo PLBiH, pa će tako utakmicu Sarajevo – Čelik, koja počinje u petak u 18 sati, suditi Frano Jelić iz Širokog Brijega, a asistiraće mu Marko Perić i Jure Musa.

U subotu će se odigrati četiri utakmice, i to tri u terminu od 15 sati, te jedna od 18 sati. Utakmicu Tuzla City – Radnik će suditi Irfan Peljto iz Sarajeva, sa asistentima Senadom Ibrišimbegovićem i Amirom Kadićem.

U Ugljeviku će snage odmjeriti Zvijezda 09 i Borac, a glavni sudija tog meča će biti Elvis Mujić iz Banovića, sa asistentima Mirzom Demirom i Sabrijom Topalovićem.

Najveći derbi ovog kola odigraće gradski rivali u Mostaru, na stadionu Rođeni. Na utakmici Velež – Zrinjski pravdu će dijeliti Zoran Grbić iz Prijedora. Njegovi asistenti će biti Radislav Kačavenda i Stefan Tešanović, a dodatne sudije iza gola će biti Haris Kaljanac i Luka Bilbija.

Posljednja utakmica subotnjeg programa, koja počinje u 18 sati, je utakmica Željezničar – Mladost DK. Glavni sudija na ovom meču će biti Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, sa asistentima Aleksandrom Smiljanićem i Davorom Beljom.

U nedjelju će utakmicu sa početkom u 17 sati odigrati Široki Brijeg i Sloboda, a glavni sudija će biti Admir Šehović iz Sarajeva. Šehoviću će u poslu asistirati Josip Čolić iz Kupresa i Amer Macić iz Mostara.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P