PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Savez zvanično potvrdio: Željezničar ostao bez licence za nastup u evropskim takmičenjima

Nogometni/Fudbalski savez BiH izdao je zvanično saopštenje u kojem je potvrđeno da Željezničar nije dobio licencu za nastup u Evropskoj ligi naredne sezone.

FK Željezničar zvanično neće nastupati u Evropi naredne sezone nakon što je Nogometni/Fudbalski savez BiH danas potvrdio da Plavi sa Grbavice nisu na jučerašnjoj konačnoj sjednici Drugostepene komisije za licenciranje dobili licencu.

Podsjećamo, Željezničaru je licenca odbijena na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje zbog neblagovremenog izmirenja dugova prema šefu struke iz sezone 2016/2017 Slavku Petroviću.

Saopštenje NS/FS BiH prenosimo u potpunosti.

U prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu jučer je održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova, koja je počela sa radom dana 23.05.2018. godine.

Na sjednici se odlučivalo po žalbama FK „Sloboda“, NK „Čelik“ i FK „Krupa“ na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licenci navedenim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2019/20. Na istoj sjednici se odlučivalo po žalbi FK „Željezničar“ na odluku o odbijanju izdavanja licence za učešće u UEFA takmičenjima.

Drugostepena komisija je donijela sljedeće odluke:

  1. Usvaja se žalba i izdaje se licenca FK „Sloboda“ Tuzla za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2019/2020.
  2. Usvaja se žalba i izdaje se licenca NK „Čelik“ Zenica za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2019/2020;
  3. Usvaja se žalba i izdaje se licenca FK „Krupa“ Krupa na Vrbasu za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2019/2020.
  4. Odbija se žalba FK „Željezničar“ Sarajevo uložena na odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova koja se potvrđuje u cijelosti, te se odbija izdavanje licence FK „Željezničar“ Sarajevo za učešće u UEFA takmičenjima 2019/2020.

Sve prednje pomenute odluke su konačne.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P