PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

U Sarajevu zadovoljni oporavkom igrača, Atajić im prijeti: Bodove možemo osvojiti samo ako napadamo

Sarajevo je izraziti favorit uoči gostovanja ekipi Mladosti

Foto: Sport1

Fudbaleri Mladosti danas su od 16 sati domaćin Sarajevu u susretu 11. kola Premijer lige BiH. Posljednji put kad je Mladost ugostila Sarajevo, Bordo tim je slavio sa 6:0 i tako potvrdio da je na pravom putu ka osvajanju naslova. Ipak, danas se očekuje mnogo drugačija utakmica, a svjesni su toga i u jednom i u drugom taboru.

I dok kao gostujući klub Sarajevo i nije bilo prisutno u medijima pred ovu utakmicu, napadač današnjeg domaćina Bahrudin Atajić najavio je utakmicu na portalu Sport1.ba, kazavši da njegov tim apsolutno ne smije sebi dopustiti luksuz da se kroz cijeli meč brani.

“Sarajevo ima strašno kvalitetan tim i to su i u prošloj sezoni pokazali. Mi ne smijemo da se branimo kroz cijeli meč protiv ovakvog protivnika, moramo pokazati zube jer samo tako možemo osvojiti bodove. Ako se budemo samo branili, nemamo šta očekivati”, kazao je Atajić za Sport1.ba.

Inače, Husref Musemić može biti jako zadovoljan jer će nakon dugo vremena moći računati na Benjamina Tatara i Amara Rahmanovića u istoj utakmici.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P