PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Umit Ozat najavio povratak u Čelik

Trener Čelika, Umit Ozat, odradio je live intervju sa novinarima turskog Fotomaca, te je govorio između ostalog i o Čeliku.

Aydin Olgun

– Baziran sam na povratak u Bosnu i Hercegovinu, očekujemo da se liga nastavi. U stalnom sam kontaktu sa svojim igračima, rekao je Umit Ozat za Fotomac.

Rekao je i da postoji velika razlika između rada kući i u inostranstvu.

-Rad kod kuće i u inostranstvu je kao crno i bijelo. Ali, svi bi trebali gledati i pratiti utakmice sa Balkana.

On je istakao i da bi volio trenirati Fenerbahce.

– Nadam se da će biti mjesta u Fenerbahceu, gdje sam bio kapiten. Moram doći na to mjesto svojim zaslugama. Kada sam napustio Fenerbahce obećao sam da ću jednog dana doći kao trener, ali vidjećemo.

Podsjećamo, prije nekoliko dana u razgovoru za azerbejdžanski Sportal, Umit Ozat je rekao da je pregovarao sa klubovima u ovoj zemlji i Iranu dok je bio u Zenici, ali da je to koronavirus zaustavio.

Po ovom pitanju, ali i još nekim bitnim pitanjima za Čelik, oglasila se i uprava kluba.

Sada već bivši predsjednik Čelika, turski investitor Aydin Olgun, poslao je i pismeni tekst ostavke na sve funkcije u zeničkom nogometnom premijerligašu pa su se stekli uslovi za organiziranje sjednice Skupštine kluba – potvrdio je za Fenu v.d. predsjednika zeničkog kluba Damir Bradarac.

Olgun se, podsjetimo, prije desetak dana video-porukom preko društvene mreže Instagram oprostio od Čelika i Zenice, ali je Bradrac tražio da mu i zvanično pošalje tekst svoje ostavke.

– Već smo započeli pripreme za organizaciju sjednice Skupštine, na kojoj bi trebalo biti izabrano novo klupsko rukovodstvo, ali nam problem predstavlja vanredna situacija zbog pandemije koronavirusa. Nadam se da ćemo, čim se steknu uslovi, organizirati sjednicu i izabrati ljude koji će voditi klub – ističe Bradarac.

Klub trenutno nema direktora ni generalnog sekretara, a Bradarac najavljuje da će u klub vratiti generalnog sekretara Ismara Huskića, koji je još ranije podnio ostavku.

– Huskić je obećao da će doći i pomoći nam da premostimo ovu situaciju. Cilj nam je da što prije nađemo i direktora – kaže Bradarac.

Što se tiče turskog trenera Umita Ozata, koji je zbog pandemije te suspenzije natjecanja i trenažnog procesa otputovao u svoju domovinu, Bradarac najavljuje da će se s njim pokušati dogovoriti sporazumni raskid saradnje.

– Jasno je da mi u ovim okolnostima nismo u mogućnosti držati stranog trenera, a moje je opredjeljenje da to treba biti domaći, zenički trener. Vidjet ćemo ko je i od stranih igrača voljan da se sporazumno raziđemo, jer novca za njihove ugovore također neće biti – ističe Bradarac.

Izvor: Sport1.ba

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P